10 ani de performanță la CS Dacia Mioveni

0

Cel mai tânăr club sportiv din Argeș unde se face performanță, a aniversat luni 10 ani de activitate. CS Dacia Mioveni 2012 a fost înființat în anul pe care îl are și în denumire, iar de-a lungul timpului rezultatele au fost din ce în ce mai bune. Astfel, în momentul de față, gruparea alb-albastră se poate mândri cu o echipă de handbal ce se află la al treilea an consecutiv de participare în Liga Florilor, dar și cu activități intense la celelalte secții.
Așadar luni, clubul al cărui președinte este Toma Duței și director sportiv Constantin Ciobanu a sărbătorit la Sala Sporturilor din Mioveni 10 ani de la înființare. Cu această ocazie a fost elogiată activitatea din deceniul de existență, iar numeroase personalități locale, județene sau naționale au primit distincții pentru aportul adus la desfășurarea activităților clubului. Sărbătoarea a continuat cu prezentarea echipei de handbal, care anul acest a primit întăriri serioase și are obiective îndrăznețe în Liga Florilor. Tot cu această ocazie a avut loc și prima ediție a Cupei Adrian Ștefan la handbal, echipa locală învingând în meciul amical disputat pe Activ Prahova, cu 30-17.

Șapte secții în componență

CS Dacia Mioveni 2012 este un club sportiv cu șapte secții (handbal, volei, oină, înot, karate, șah, tenis de câmp) care, în cei 10 ani de la înființare, a parcurs drumul de la sportul de masă, la sportul de performanță, devenind un brand sportiv important al comunității din Mioveni și din Argeș. De-a lungul celor 10 ani, mii de copii s-au angrenat cu mare entuziasm în activitățile sportive ale celor șase secții sportive, îndemnați și de părinții care au văzut în acest club o oportunitate pentru sănătatea copiilor, prin practicarea unui sport.

Memorialul Adrian Ștefan

Președinte în perioada 2015-2020, de personalitatea lui Adrian Ștefan se leagă evoluția CS Dacia Mioveni 2012 de la sportul de masă la sportul de performanță. În special, a visat și și-a dorit enorm promovarea echipei de handbal în Liga Florilor, obiectiv care pentru mulți era o utopie la acel moment. „Stabilește-ți obiective îndrăznețe și nu te opri, până nu le îndeplinești!” a fost motto-ul după care și-a ghidat activitatea președintele Adrian Ștefan și este deviza care inspiră în continuare Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012.

Handbalul în Liga Florilor

CS Dacia Mioveni 2012 pornea în urmă cu 10 ani la ceea ce avea să devină un frumos drum al handbalului din Mioveni pe harta națională a acestui sport. După mai mulți ani cu diferite performanțe, la nivelul junioarelor, bucuria promovării avea să vină după sezonul 2019-2020. Liga Florilor este una dintre cele mai îndrăgite și populare competiții sportive din România, cu notorietate națională și internațională în care se înfruntă echipe de elită ale handbalului românesc și european. CS Dacia Mioveni 2012 a reușit să se mențină în Liga Florilor pentru al treilea an consecutiv, de la prima promovare.

Voleiul a fost în prima ligă

Secția de volei feminin a avut din anul înființării două grupe, cadete și junioare II, sărind peste etapele premergătoare, de minivolei și speranțe, cu fete pasionate de volei din școlile orașului. Treptat secția s-a dezvoltat, iar rezultatele la junioare au început să apară. În anul 2021 am bifat o altă premieră pentru club, participarea în prima ligă a voleiului feminin național. În prezent CS Dacia Mioveni 2012 are echipe care concurează la următoarele categorii ale Campionatului Național de Volei Feminin: Minivolei, Cadete, Speranțe, Juniori.

Medalii multe la Natație

Secţia de Natație a CS Dacia Mioveni a început de la zero, cu înot de inițiere la Bazinul de Înot Didactic local. 2013 a însemnat pentru secţia de Nataţie anul în care clubul s-a afiliat la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. În următorii ani înotătorii Daciei Mioveni au adus sute de medalii de la concursuri și au intrat în lotul naţional de juniori.

Campioane la Oină

La Oină, sportul nostru național, CS Dacia Mioveni a reușit, nu doar să angreneze copiii din Mioveni, ci să devină promotor al oinei la nivel național. După o sută de ani, au readus în competiție națională jocul de oină pentru fete, organizând la Mioveni primul Campionat Național Feminin de Oină, sub egida Casei Regale a României. Echipa de oină a Daciei Mioveni a câștigat Cupa Reginei la Oină și titlurile de campion național la Junioare I și Junioare II.

Rezultate international la Karate

În decembrie 2012 lua fiinţă secţia de Karate a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012, avându-l ca antrenor pe profesorul Sebastian Ene. Deschiderea acestei secții a beneficiat de interesul elevilor din școlile orașului, care au venit și vin în număr mare să descopere tainele sporturilor marțiale. În fiecare an campionii Daciei Mioveni se întorc cu medalii de competițiile europene și mondiale, cea mai recentă performanță fiind obținere a două medalii de argint și una de bronz la Campionatul Mondial de Karate Shotokan de la Istanbul.

Șah pe plan local

Șahul este un sport foarte popular în Mioveni, la fiecare categorie de vârstă: copii, adolescenți și adulți. Decizia CS Dacia Mioveni 2012 de a înființa o secție de șah a venit în anul 2016, pentru ca toți cei care doresc să practice acest nobil sport să o poată face în mod organizat, să fie îndrumați de specialiști și să atace performanța.

Performanță la Tenis de Câmp

Încă de la înfiinţare, din 2012, C.S. Dacia Mioveni s-a afiliat şi la Federaţia Română de Tenis, iar după popularizarea făcută în şcoli şi formarea de grupe pe categorii de vârstă. Flavia Ogrezeanu este unul dintre tenismenii clubului ce a trecut cu succes pragul tenisului de performanță și țintește să ajungă în topul mondial WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.