Palatul Administrativ, reabilitat în proporție de 36%

1
0


“Lucrările sunt în termen, procentul de realizare este de peste 36%. Mă bucur că suntem unul dintre puținele județe care au accesat un proiect de tipul acesta pe fonduri europene, mai ales că această clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită, respectiv anii 1969-1970. Pentru alte județe suntem chiar un exemplu de bună practică. Sunt convins că vom duce la bun sfârșit acest proiect. Este o clădire reprezentativă pentru județul Argeș. Funcțiile sunt efemere, oamenii care le dețin sunt și ei efemeri pe acele posturi.
Clădirea aceasta rămâne” a spus Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș. Lucrările realizate în ultima perioadă au constat în montarea a 70 de ferestre la etajele 4 și 5, aplicare a stratului barieră de vapori la etajul tehnic și mezanin, aplicarea stratului termoizolant din poliuretan și a straturilor de geotextil și membrană sintetică PVC la terasa de la mezanin. Au fost montate cablurile de alimentare electrice pentru prize și întrerupătoare la etajele 2 și 4. Au fost montate tubulaturile circulare de ventilație la etajul 2 și au fost executate instalațiile pentru alimentarea cu agent termic a radiatoarelor la etajele 1 și 2. În plus, au fost efectuate reparații ale tencuielilor interioare la etajul 3 al clădirii. Au fost montate o parte din conducte pentru canalizarea interioară de la grupurile sanitare și oficii. Au fost montate tablouri electrice la nivelele 3- 5.
Reabilitarea energetică și consolidarea Palatului Administrativ se realizează printr-un proiect finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional 2014-2020. Valoarea finanțării nerambursabile este de 27 de milioane de lei. Recepția finală, conform contractului, trebuie să fie făcută pe data de 18 decembrie 2023. Clădirea are o suprafață desfășurată de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Proiectul presupune operațiuni de eficientizare energetică, montarea unui sistem de climatizare a întregii clădiri, iar pe tot acoperișul vor fi montate panouri fotovoltaice. Palatul Administrativ este situat în piața civică centrală a municipiului Pitești şi a fost construit după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care folosește o serie de elemente tradiționale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje.

1 COMENTARIU

  1. „Dispunând de o arhitectură modernă care folosește o serie de elemente tradiționale,…”

    Arhitectura moderna a anilor ’70-’80 insemna birouri mici (cat o camera de apartament sau putin mai mare) in care bugetarii isi pot desfasura activitatea in liniste.

    Conceptul de „open space” prezent in cladirile de birouri construite dupa 1990 nu se potriveste cu munca la stat:
    – in „open space” se vede de la o posta cine pleaca de la birou sa fumeze o tigara sau sa bea o cafea, se vede si cat de des pleaca sau ce jocuri ruleaza pe ecran in timpul cat sta pe scaun.

    P.S.
    Majoritatea institutiilor publice din Pitesti (si din tara) au joia program prelungit cu publicul,
    iar vinerea programul cu publicul e scurt, tocmai bun pentru plecat in week end la orele 12-13…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.