Piteșteanul Darius Georgescu, locul 5 la Campionatul Mondial de judo

0
0

Darius Georgescu, sportiv legitimat la CSM Pitești, a terminat pe locul 5 la Campionatul Mondial de Judo rezervat cadeților care s-a încheiat acum câteva zile la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.
Tânărul judoka, ce abia a împlinit 17 ani luna aceasta, a concurat la categoria +90 kg, categorie la care au participat cei mai buni 30 de sportivi din lume. Într-o reeditare a finalei de la europenele de cadeți, Bogdan Petre +90 kg și-a adjudecat medalia de bronz in fața lui Darius Georgescu. După un concurs aproape perfect reușit de acești doi judoka, sorții i-au aruncat într-un duel direct. Ca și în Croația, sportivul ploieștean a câștigat medalia de bronz. Un lucru important de menționat ar fi faptul că, în urma meciului câștigat în recalificări de Georgescu, s-a asigurat practic o medalie pentru Romania, duelul din finala mică fiind unul 100% românesc. Peste două săptămâni, Darius va participa la Campionatul European rezervat juniorilor, întrecere care va avea loc la Praga. Participant la multiple competiții naționale și internaționale, Darius a obținut locul 5 la FOTE-Festivalul Olimpic al Tineretului European, fiind printre cei 92 de sportivi care au reprezentat România la (FOTE) Banska Bystrica 2022, competiţie desfășurată în perioada 24-30 iulie în Slovacia. Judoka argeșean a obținut locul 5 și la Cupa Europeană de Juniori de la Paks-Ungaria, precum și la Campionatul European de Juniori din Croația, la Porec, 22-24 Iulie 2022. Darius, antrenat de Profesorii Cornel Pălărie, Valentin Ioniță, Dragoș Bolbose și Elian Rabolu, a luptat în ultimele trei competiții în semifinale.
Premiat de primarul Velcea
Darius, locuitor al orașului Ștefănești, a fost totodată recompensat de către Consiliul Local al Orașului Ștefănești, cu ocazia Zilei Orașului, pentru performanțele de până acum în judo. Sportivul a primit premiul de la Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești, după câteva zile, deoarece în perioada Zilei Orașului, a desfășurat program de pregătire în Germania, la Köln.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.