Peste 87 mii de elevi au început școala

0
0

Ieri a fost prima zi de școală pentru cei 87.325 de elevi argeșeni înscriși în noul an școlar. În tot județul au fost organizate festivități de deschidere, iar emoțiile au fost atât de partea elevilor, cât și a profesorilor și părinților. 
În tot județul nu s-a înregistrat ieri până la ora prânzului, niciun incident negativ, legat de deschiderea noului an școlar. Din cei 87.325 elevi, la stat sunt 84.400 (54.600 în mediul urban și 29.800 în mediul rural) iar 2925 la privat (2825 în mediul urban și 100 în mediul rural).
La două dintre festivitățile organizate în Pitești a fost prezent și Inspectorul Școlar General din Argeș, Dumitru Tudosoiu. Este vorba despre Școala Gimnazială Alexandru Davilla și Colegiul IC Brătianu. ”Am participat la festivitățile de deschidere de la cele două unități de învățământ. În ambele m-am simțit ca acasă, ca inspector, ca profesor, ca părinte, pentru că și copiii mei sunt acolo. Am fost alături de părinți și de elevi, în special de cei de la pregătitoare, care au intrat în curtea școlii pentru prima oară. Le transmit și pe acastă cale urările mele de bine, să aibă multe realizări și împliniri, multă sănătate și sperațe în ceea ce fac împreună cu profesorii!” ne-a declarat ieri șeful de la învățământ, Dumitru Tudodoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.