Pelerini din satul lui Calinic, în Argeș

0

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost gazda unui grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru. Cu această ocazie, oaspeții veniți din satul natal al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, au avut ocazia să descopere frumusețea naturală și ecleziastică a județului Argeș. 
Timp de o săptămână aceștia au avut ocazia să viziteze principalele mănăstiri ale Eparhiei, precum și alte obiective din spațiul istoric și cultural argeșean. Între acestea se numără: Mausoleul Mateiaș, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mănăstirea Trivale, Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel din Mioveni și schitul Sf. Mc. Pantelimon de pe Transfăgărășan. Ultimul popas duhovnicesc a fost în municipiul Curtea de Argeș unde pelerinii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală , ctitoria lui Neagoe Vodă Basarab și Palatul Arhiepiscopal – recent restaurat. De asemenea, oaspeții din Neamț au ajuns și la noua Catedrală Arhiepiscopală unde s-au închinat la moaștele Sf. Mc. Filoteea.
Pe lângă obiectivele vizitate, copiii din localitatea Cracăul Negru s-au bucurat de multe activități recreative desfășurate în locațiile unde au fost cazați. Acest pelerinaj al credincioșilor din parohia Cracăul Negru se află la a patra ediție, urmând ca Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să se implice în viitor pentru a oferi atât tinerilor, cât și adulților din parohia nemțeană, posibilitatea de a descoperi frumusețea județului Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.