Colegiul Zinca Golescu, într-un program pilot

0
0

Lista celor 28 de școli-pilot în anul școlar 2022-2023 a fost publicată de Ministerul Educației. Printre ele ne numără și Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești.  
Cele 28 de noi unități școlare, se adaugă celor 6 școli-pilot care funcționează din anul școlar 2021-2022 și care “au pilotat elemente inovative la nivel de organizare a planului-cadru, a structurii anului școlar sau a evaluării”. Aceste pilotări au stat la baza unor măsuri implementate deja la nivel de sistem începând cu noul an școlar 2022-2023, informează Ministerul, făcând referire la perioade mai scurte de învățare în alternanță cu perioade de odihnă, înlocuirea tezelor cu alte tipuri de evaluări, eliminarea mediilor semestriale.

15 unități în mediul urban

Una dintre pilotările începute în anul școlar precedent a fi extinsă în noul an școlar la 9 unități de învățământ liceal. În acest sens se realizează cadrul propice pentru o evaluare mai pertinentă a impactului asupra rezultatelor școlare a modelului propus, respectiv reorganizarea materiei din trunchiul comun la clasa a XII-a, astfel încât să permită elevilor să se concentreze, în ultimele două perioade de învățare, pe materiile de interes în raport cu examenele de bacalaureat și de admitere la facultate. În funcție de aceste rezultate, este posibilă extinderea modelului la nivel național din anul școlar următor. Cele 28 de școli sunt cele care au aplicat în urma celui mai recent anunț pe tema școlilor-pilot al Ministerului Educației, anume cel din aprilie 2022. În program se puteau înscrie grădinițele și școlile publice sau particulare. Conform listei publicate de Minister, sunt 15 școli și licee din mediul urban și 13 școli gimnaziale din mediul rural.
Unitățile de învățământ – pilot, din mediul urban sunt: # Mediul urban: Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, Liceul Teoretic „Mihai Ionescu” din București, Școala Gimnazială „Dr. Luca” din Brăila, Școala Gimnazială Excelsis din Ploiești, Colegiul National „Gheorghe Șincai” din București, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroșani, Școala Superioară Comercială Kretzulescu din București, Colegiul Național Decebal din Deva, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sf. Gheorghe (jud. Covasna), Colegiul National „Gheorghe Murgoci” din Brăila, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” din Brăila, Liceul Tehnologic Independența din Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.