Biserica arsă, reconstruită în doi ani și sfințită!

0
  • La Stoenești

Credincioșii argeșeni au avut în week-end ocazia să participe la slujba de sfințire a bisericii schitului Sfântul Ierarh Modest din Comuna Stoenești. Deși vremea a fost nefavorabilă zeci de credincioși au ținut să fie martori la acest eveniment mult așteptat de obștea monahală. 
ÎPS Calinic a ținut slujba de târnosire a noului altar ridicat în timp record, între anii 2020-2022. Cu această ocazie s-a dat bisericii al doilea hram închinat Nașterii Maicii Domnului. Sfânta Liturghie a fost oficiată în noua biserică de Ierahul Argeșean împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a evidențiat eforturile depuse de ctitorul principal – părintele protosinghel Modest Ghinea, și a adresat mulțumiri celor care au sprijinit financiar lucrările executate. Dorința zidirii unui așezământ monahal în aceste locuri i-a aparținut părintelui Protosinghel Modest Ghinea, starețul Mănăstirii Cetățuia Negru-Vodă, care în anul 2002, a efectuat demersurile necesare pentru achiziționarea unui teren, cu destinația înființării actualului schit pentru călugărițe. După obținerea terenului, în anul 2003, Schitul Sfântul Ierarh Modest a luat ființă, cu aprobarea ÎPS Calinic, construindu-se o biserică din lemn, chilii și spații administrative necesare bunei desfășurări a activităților. Un urma unui incendiu produs pe 16 octombrie 2020, biserica din lemn a fost distrusă, în totalitate, drept pentru care s-a început zidirea și pictarea actualei biserici, pictura fiind realizată de către Mircea Efrem. Cărămida necesară edificării bisericii a fost oferită de către S.C. Ceramus S.A. din Câmpulung Muscel, Județul Argeș, prin bunăvoința domnului Mirea Dorin.
Cu ocazia sfințirii noului altar, s-a făcut și instalarea monahiei Dincă Anastasia ca stareță a acestui așezământ monahal. Drumul de acces către schit a fost amenajat de către Primăria și Consiliul Local al Comunei Stoenești.