Pompierii argeşeni la zi aniversară!

0
0

Ieri a fost sărbătorită Ziua Pompierilor din România. Cu acest prilej, la sediul ISU Argeș a avut loc o ceremonie militară şi religioasă, depuneri de coroane la monumentul ridicat în cinstea eroilor pompieri, un exercițiu demonstrativ. Mai mutl de atât, a fost ziua porţilor deschise în toate subunităţile pompierilor argeșeni, precum şi activități de informare preventivă cu ocazia Zilei Informării Preventive.  
Cu ocazia acestei zile a avut loc un ceremonial militar și religios în cadrul căruia au fost invitați prefectul județului Argeș, Radu Valeriu Perianu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu alături de alți invitați de seamă din cadrul instituțiilor județului și cadre militare trecute în rezervă din rândul pompierilor argeșeni. De ayiua lor, cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată de-a lungul timpului au fost înaintate, în gradele militare următoare, după cum urmează: cpt. Bălășoiu Daniel, plt. adj. Diaconu Sergiu, plt. maj. Ene Mădălin Ștefan, plt. adj. Gheorghe Cătălin-Mihai, plt. adj. Stancu Mihai, plt. maj. Zinca Adrian-Marian, plt. adj. Dide Mihai Cătălin, plt. adj. Anton Sandu. Tot în cadrul festivității, a fost trecut în rezervă și un ofițer, col. Pătru Răzvan, care a servit patria cu devotament timp de mai bine de 20 de ani, a anunţat ISU Argeş.
Cu acest prilej, zeci de copii însoțiți de părinți, bunici și cadre didactice au trecut “pragul” subunităților de intervenție ale ISU Argeş. Salvatorii i-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze, iar cei prezenți, îndeosebi cei mici, au asistat cu bucurie și entuziasm la un exerciţiu demonstrativ de salvare de la înălţime, acordare a primului ajutor calificat unei persoane rănite. De asemenea, pompierii argeșeni au desfășurat la unități de învățământ și activități de informare preventivă, cu ocazia Zilei Informării Preventive – Marți 13, care au avut ca scop conştientizarea elevilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă. n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.