Becuri cu LED în instituțiile publice din județ

0

Instituțiile publice din Argeș care au în continuare corpuri de iluminat ce nu sunt eficiente, le vor putea schimba și vor pune unele efeciente, respectiv becuri , neoane cu LED sau alte tehnologii moderne și economice. 
Aceste măsuri sunt luate de Guvern în conformitate cu propunerile Comisei Europene de a economic energie. „Referitor la economisirea energiei electrice, Comisia a venit cu propunerea de a exista obligatoriu în perioada orelor de vârf de consum cu prețuri foarte mari posibilitatea de reducere a energiei electrice. Din punct de vedere tehnic, se discută cum ar putea fi implementat la nivel de stat membru fiecare lucru. La noi în România cred că avem o marjă de manevră mult mai mare decât celelalte state. Cred că în continuare atât în zona casnică cât și non-casnică, instituții publice cred că e loc, de exemplu, de schimbarea corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente cu corpuri eficiente de iluminat, ceea ce e posibil ca în celelate state membre acest lucru să fie făcut deja”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu.
Concret, conform premierului, se vor lua măsuri la nivel de fiecare minister, iar acestea vor fi prezentate peste două săptămâni în ședință de Guvern.