Participare record la Târgul de Științe din Piața Primăriei!

0

Peste 10.000 de vizitatori – copii, adolescenți, tineri, părinți și bunici, profesori ce au însoțit grupuri de elevi, dar și turiști prezenți în oraș în ziua de sâmbătă, 24 septembrie – s-au bucurat de evenimentul organizat în Piața Primăriei Pitești de către fondatorii și voluntarii proiectului Romanian Science Festival!  
Cele 100 de experimente pe care Târgul de Științe le-a oferit privitorilor au fost realizate și prezentate publicului de către elevi de gimnaziu și liceu, studenți, profesori și mentori (specialiști și cercetători români din diaspora): nu mai puțin de 300 de voluntari, 30 de profesori și 16 mentori au muncit împreună la buna desfășurare a acestui eveniment. Experimentele au adus științele aproape de publicul larg, fiind reprezentate domenii diverse: chimie, fizică, biologie, medicină, genetică, neuroștiințe, imunologie, astronomie, robotică, informatică sau matematică. Vizitatorii au putut învăța și proceduri de acordare a primului ajutor, au asistat la „meciuri de roboți”, iar copiii au fost încântați atât de surprizele pregătite pentru ei, cât și să descopere tainele universului prin intermediul altor copii, elevi pasionați de științe, din școlile piteștene.
Ediția 2022 a Festivalului de Științe a fost primită cu mult entuziasm de către piteșteni, evenimentul promițând să devină o tradiție îndrăgită și așteptată cu nerăbdare, în fiecare an!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.