Campanie DSP, în Argeș, pentru alimentația sănătoasă

0
0

O nouă campanie pentru argeșeni este desfășurată de Direcţia de Sănătate Publică ARGES, în această lună. Aceasta este pentru alimentația sănătoasă, respectiv semnificația consumului de cereale integrale asupra organismului.  
Scopul campaniei îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare cu privire la rolul important al cerealelor integrale în nutriția umană, securitatea alimentară și sănătate, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU. Grupul țintă al campaniei este populația generală. La nivelul județului ARGES, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, desfasoara activitati de informare, axate pe sensibilizarea și informarea populatiei generale privind creșterea gradului de conștientizare in ceea ce priveste rolul important al cerealelor integrale în nutriția umană inclusiv securitatea alimentară, in mediul on-line, pe website-ul DSP Arges, pe contul si pagina de Facebook “Promovarea Sanatatii Arges”.
Factor de risc pentur boli cronice
După cum se știe, alimentația nesănătoasă este unul dintre cei 4 factori de risc comportamental modificabili (alături de fumat, consumul de alcool și inactivitatea fizică), care contribuie la apariția majorității bolilor cronice importante.
Conform OMS, alimentația sănătoasă include consumul zilnic a minimum 400 g (5 porții) de fructe și legume (în afară de cartofi), leguminoase, nuci și cereale integrale. Referitor la consumul de cereale integrale, reglementările UE arată că o dietă echilibrată trebuie obligatoriu să conțină un consum mediu zilnic (în grame pe zi) de 70 de grame cereale integrale la femei și 90 de grame de cereale integrale la bărbați.
În România, datele obținute din Portalul cunoașterii pentru promovarea sănătății, arată un consum mediu de 16,4 g cereale integrale pentru femei și 17,5 g cereale integrale pentru bărbați. Mortalitatea generală din cauza consumului inadecvat de cereale integrale pentru România este de 67 la %oooo locuitori. În anul 2020, România a înregistrat în medie 672,14 decese prin boli cardiovasculare la 100.000 de locuitori. Sloganul actualei campanii este: „Alimentație sănătoasă pentru toți! Importanța consumului de cereale integrale”, iar obiectivele campaniei sunt: # informarea populației cu privire la o alimentație sănătoasă și a beneficiilor consumului de cereale integrale # conștientizarea populației în privința riscurilor unei alimentații nesănătoase. # îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin reducerea îmbolnăvirilor cauzate de regimul alimentar necorespunzător, respectiv a bolilor cardiovasculare, obezității, diabetului zaharat și cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.