Au crescut prețurile carburanților

0
1

După aproape o lună în care prețul carburanților a fost în scădere, în acest weekend s-au înregistrat majorări la benzină și motorină. 
Astfel, după o bună perioadă în care morotina putea fi achiziționată cu 7,92 lei, vineri prețul unui litru a crescut la 8,00 lei iar sâmbătă au mai fost adăugați alți doi bani. Același preț se înregistra și ieri. În schimb, benzina este cu aproape un leu mai ieftină, pentur un litru plătindu-se la pompă, 7,13 lei. Petrom este și cel mai ieftin vânzător de carburanți din Argeș, în rest la celelalte stații PECO prețurile fiind cu cel puțin 10 bani mai mari.

Prețurile de la pompă sunt influențate în special de cotațiile produselor petroliere, care depind de prețul țițeiului, de cursul de schimb leu-dolar, dar și de factorii zonali, de exemplu în zona noastră este deficit de motorină, și nu trebuie uitat că și Ucraina “înghite” cantități mari de motorină, care sunt în totalitate importate, pentru că în țară nu mai funcționează nicio rafinărie.

Cotațiile carburanților au crescut semnificativ în ultimele zile, cu 180 de dolari pe tonă la motorină în nici o săptămână.
Astfel, vineri, cotațiile Platt’s Med, de referință pentru zona noastră, erau la 1.161 de dolari pe tonă pentru motorină și 896 de dolari pe tonă pentru motorină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.