Urme de droguri depistate pe banii confiscați!

0

Doi traficanți de droguri au fost condamnați ieri, de Tribunalul Argeș, la 6 ani închisoare cu executare, respectiv 3 ani cu suspendare. Aceștia au fost reținuți de polițiștii Antidrog în luna mai, atunci când a fost organizat și un flagrant delict. La dosar, pe lângă drogurile găsite la percheziții, oamenii legii au depus ca probă și câteva bancnote, ridicate de la inculpați, pe care au fost găsite urme de substanțe psihoactive în urma analizelor de laborator.  
Gabriel L, de 21 de ani şi Florin P., de 20 de ani au intrat în atenția polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti fiind suspectați că în perioada ianuarie – mai au vândut droguri unor consumatori din Pitești și Mioveni.

Primul este recidivist fiind condamnat cu suspendare, tot pentru trafic de droguri. Deși se afla în perioada de supraveghere, acesta a continuat să vândă substanțe cu efect psihoactiv. Oferea consumatorilor cannabis și mai multe tipuri de droguri sintetice. Fără să știe a vândut, de două ori, droguri unui polițist sub acoperire. A încasat 240 de lei care proveneau din fondul special al DIICOT constituit în vederea cumpărării autorizate de droguri, bani confiscați de la suspect după flagrant.

Tot la flagrant, asupra traficanţilor au fost găsite câteva bancnote pe care erau urme de droguri, acestea fiind depistate în urma testelor de laborator. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, anunţa IPJ Argeş în luna mai.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate: aproximativ 15 g de fragmente vegetale, două grindere, două cântare de precizie, ustensile pentru porționarea și consumul drogurilor, precum și două telefoane mobile.” se preciza în comunicatul IPJ Argeş.

O pedeapsă cu executare, una cu suspendare

După descinderi, cei doi au fost reținuți, pe numele lui Gabriel L fiind emis un mandat de arestare preventivă, menținut până în prezent. Au fost trimiși în judecată. Ieri, Tribunalul Argeș a dat sentința. Judecătorul a revocat hotărârea dată, în aprilie 2021, de Judecătoria Sectorului 6 pe numele lui Gabriel L.

Acesta a primit o nouă pedeapsă de 3 ani pentru faptele comise în acest an, în perioada de supraveghere, și va trebui să le execute pe ambele, în total 6 ani. Celălalt inculpat, Florin P. a primit o pedeapsă de 3 ani, cu suspendare. Acesta are un termen de încercare to de 3 ani, în timpul căruia va trebui să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei Pitești fie în cadrul Primăriei Bascov. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.