Campania privind pesta porcină continuă

0
  • În Argeș

Campania privind depistarea, prevenirea, raportarea Pestei Porcine Africane, inițiată de UE și desfășurată și în Argeș, de DSV, va continua în județul nostru pentru al treilea an consecutiv. 
Astfel, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, au fost informați că Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) continuă eforturile de a opri răspândirea pestei porcine africane în Europa prin extinderea campaniei pentru al treilea an, lansând totodată și noi activități – pilot în patru țări.
”O campanie importantă a EFSA se desfășoară în 2022 pentru al treilea an consecutiv, cu scopul de a continua conștientizarea populației cu privire la pesta porcină africană (PPA) care afectează porcii domestici și mistreții din Europa.
Campania are ca țintă regiunea de Sud-Est a Europei și se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale în optsprezece țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, RepublicaCehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Slovacia și Ungaria. Fermierii, medicii veterinari și vânătorii sunt vizați în cadrul campaniei, deoarece aceștia au un rol important în diseminarea informațiilor și aplicarea măsurilor de biosecuritate în exploatații și fonduri cinegetice” a informat directorul DSV Argeș, Sorin Sorescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.