Pompier la închisoare, pentru hărţuire!

0

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a ajuns la închisoare fiind condamnat pentru hărţurie. Angajatul Ministerului Afacerilor Interne a fost acuzat şi de ameninţare dar Tribunalul Militar Bucureşti l-a achitat de această infracțiune.. Fostul plutonier major are de executat,în penitenciar, 6 luni de închisoare. După eliberare nu mai are voie să lucreze în structurile MAI.  
Plutonierul major Alexandru G. de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, din cadrul Detaşamentului Curtea de Argeş a intrat în atenţia Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti după ce fosta iubită a depus reclamaţie împotriva lui sub acuzaţia de ameninţare şi hărţuire. În anul 2018, femeia s-a plâns procurorilor militari că bărbatul o urmăreşte pe stradă dar şi în apropierea locuinţei sale sau la locul de muncă, o ameninţă şi se teme de reacţiile lui.

În plus, ea acuza că o sună continuu şi îi dă mesaje. Aceasta a susţinut şi că a fost sechestrată de subofiţer, faptă care nu a putut fi probată în timpul cercetărilor. Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au trimis rechizitoriul spre judecare la Tribunalul Militar Bucureşti în februarie 2021, sub acuzaţia de ameninţare şi hărţuire. Judecătorii au dat sentinţa la începutul lunii mai. Alexandru G. acum în vârstă de 45 de ani, din Curtea de Argeş a fost achitat în privinţa acuzaţiei de ameninţare dar a primit o pedeapsă de 6 luni, cu executare, pentru hărţurie. Subofițerul ISU Argeş a declarat apel. În timpul procesului de la Curtea Militară de Apel Bucureşti inculpatul a avut o încercare de împăcare cu femeia, comunicând instanţei demersurile lui.

Având în vedere că urmărirea penală în cazul infracţiunii de hărţurie se face la plângere prealabilă, o împăcare cu victima ar fi dus la încetarea urmării penale şi subofiţerul ar fi scăpat de pedeapsă. Încercarea de împăcare a eşuat şi miercuri, 12 octombrie, Curtea Militară de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă. Alexandru G. a rămas cu pedeapsa de 6 luni dată de instanţa de fond.

Imediat cum a fost emis mandatul de executare bărbatul a fost ridicat şi dus la penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Nu mai poate lucra în structrurile M.A.I.

Pe lângă condamnarea la închisoare, fostul plutonier major are interdicţia de a se apropia de femeie, la mai mult de 500 de metri, de locuinţa sau locul de muncă al acesteia ori orice alt loc în care ea se află, timp de 4 ani după ce va executa pedeapsa. Acesta este obligat să-i achite femeii daune morale în valoare de 15.000 de lei, şi 1.000 de lei cheltuielile de judecată, ambele actualizate cu rata inflaţiei până la data la care vor fi achitate. Se pare că femeia a plecat în străinătate ca să scape de bărbat, de aceea în hotărâre, judecătorii menţionează că dacă inculpatul va încălca interdicţiile victima poate să solicite un ordin european de protecţie.

Magistraţii au dispus ca Alexandru G. să nu aibă voie să deţină vreo funcţie publică. În plus, nu va mai putea lucra ca pompier sau în structurile M.A.I. din cauza sentinţei penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.