Premierul Ciucă a venit să vadă Duster Hybrid

0
0
  • Vinde Dacia acţiuni chinezilor?

Ieri Primul Ministru al României, Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială la uzina Dacia acolo acolo unde a avut o întâlnire de ”gradul zero” cu președintele Consiliului de Administrație al Renault, Jean Dominique Senard. Vizita în Uzină a început cu prezentarea unor modele noi de mașini pentru armată și MAI și cu testarea viitorul Duster Hybrid.
Deși subiectul arzător pe Platforma Dacia este cine va fi partenerul cu care Renault va colabora la Uzina Mecanică și căruia îi va ceda acțiunile majoritare la această fabrică niciunul dintre cei doi oficiali nu au vorbit despre acest lucru, ci doar despre proiectele mari de viitor ale Renault la Dacia. ”Dacia este importantă pentru Renault! Avem mari proiecte în următorii ani aici! Dacia arată calea spre mobilitate…” au fost cuvintele reprezentantului Renault.

La rândul său, premierul României și-a început discursul spunând: ”La Uzina Dacia sunt proiecte noi, există o per spectivă de durată, pentru desfășurarea activității, pentru următorii 10 ani și dincolo de această perioadă. Dacia duce numele țării peste hotare, în alte țări!”.

Discuții cu chinezii

Altfel, discuțiile despre viitorul partener al Renault, la Uzina Mecanică Dacia sunt din nou în actualitate. După ce pe listă au fost GMC, Nissan, Aramco, acum în poll position pare să fi trecut chinezii de la Geely. Grupul Geely este deja partener cu Renault în cadrul subsidiarei sale din Coreea de Sud, după ce francezii au vândut în luna mai un pachet de 34% din filială către Geely. Chinezii dețin Volvo Cars și un pachet de 9,7% din Daimler AG.
Uzina de Vehicule Dacia de la Mioveni și marca Dacia vor fi păstrate în noua structură a Renault Group dedicată vehiculelor electrice. Motoarele termice însă, cu care vor fi echipate în continuare mașinile Dacia vor fi cumpărate de la cealaltă structură, divizie, ce va fi constituită într-o companie nouă. Singurul care a confirmat aceste discuții a fost șeful Grupului Renault, De Meo ca răspuns la o întrebare despre discuțiile Renault cu Geely Automobile după ce a vizitat zilele trecute o fabrică din Coreea de Sud pe care Renault o controlează într-o asociere cu Geely de la începutul acestui an: „Acesta este genul de sector sau industrie unde ai nevoie să modifici mărimea pentru a avea sinergii și pentru a reduce costul pentru utilizatori. Este un proiect care există pentru a proiecta mașinile noastre pe combustie internă în viitor. Avem nevoie de un partener pentru a face asta și facem asta”.

Pe 8 noiembrie se anunță

Pe de altă parte, șeful Sindicatului Dacia, Viorel Ungureanu ne-a declarat ieri că în momentul de față există discuții cu un eventual partener, iar anunțul va fi făcut pe 8 noiembrie. ”Nu s-a vorbit nimic despre viitorul partener, pentru că decizia se va comunica pe 8 noiembrie. Sunt negocieri! Nu s-a închis această etapă. Nu facem speculații despre cine va fi viitorul partener, dar este cert că se caută asociați… Nu știu care sunt aceștia! Se caută în partener!” ne-a spus liderul SAD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.