Mii de carduri sociale au fost blocate

0
0

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a transmis că tichetele solciale pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde. Precizareas a fost făcută după ce peste 10.000 de carduri pentru alimente au fost blocate! 
Cardurile au fost blocate din cauză că oamenii au cumpărat produse care nu sunt permise sau există probabilitatea unor tentative de fraudă. Voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt de un real folos românilor, în special celor din categoria persoanelor vulnerabile. Trebuie subliniat faptul că aceste tichete sociale pe care le primesc de la stat românii cu venituri mici sunt pentru achiziționarea de alimente. Foarte mulți români s-au trezit cu aceste carduri blocate din cauza unor greșeli banale precum faptul că au cumpărat detergenți, cosmetice, șervețele, hrană pentru animale sau chiar hârtie igienică. Autoritățile trag un semnal de alarmă și precizează din nou faptul că aceste carduri sociale sunt pentru achiziționa doar de alimente și se pot plăti mese calde.

Vezi ce produse pot fi cumpărate!

Beneficiarii au fost informați cu privire la ceea ce au voie să achiziționeze, având în vedere că mulți dintre aceștia s-au trezit cu cardurile blocate pentru că au cumpărat alcool, tutun, detergent ori mâncare pentru animale. Mai exact pe lista de cumpărături intră următoarele: uleiul, făina, orezul, pastele, zahărul, fructele, legumele, carnea sau lactatele.
Conform OUG nr. 63/2022, „Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor.”, transmite Ministerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.