Ziua Armatei Române, sărbătorită și la Pitești

0

25 octombrie, Ziua Armatei Române, fost sărbătorită așa cum se cuvine și în Argeș. Evenimentul fost marcat prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la monumentele dedicate eroilor. 
Această zi a fost un bun prilej pentru autoritățile locale de a-i sărbători pe cei care slujesc țara, dar și de a readuce în memoria argeșenilor faptele de eroism ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea libertății și independenței patriei.

Primăria Pitești, Consiliului Județean Argeș, Instituția Prefectului Județului Argeș, dar și multe instituții publice din județul nostru au participat la evenimentele organizate la Cimitirul Eroilor din Pitești. După o slujbă de pomenire și discursurile oficialităților, a urmat cel mai așteptat moment al ceremoniei: parada militarilor.

Cristian Gentea: ”La mulți ani bravei Armate Române!”

Printre cei prezenți s-a numărat și primarul Piteștiului, Cristian Gentea: ”Ziua Armatei României reprezintă, pentru fiecare român, un prilej aparte de a-i sărbători pe cei care slujesc națiunea. Cu atât mai mult acum, în prezentul marcat de intensificarea conflictelor armate în Europa și în lume, soldații Armatei Române – dispăruți pe câmpurile de luptă sau prezenți în prima linie de apărare a țării – merită aprecierea și recunoștința noastră, a celor ce ne bucurăm de pace și de libertate și datorită lor. Importanța acestor două condiții, pacea și libertatea, fără de care nu poate exista evoluție, în nicio societate omenească, ne este reamintită și de către experiența veteranilor aflați în viață, iar respectul datorat sacrificiului lor ne cere să prețuim fiecare zi, contribuind cu tot ce avem mai bun în comunitatea în care trăim.

Piteștiul este un oraș cu tradiție în învățământul militar românesc, prin Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, fapt care ne onorează și ne responsabilizează în tot ceea ce înseamnă susținere a eforturilor depuse de dumneavoastră în acțiunile desfășurate permanent, în vreme de criză sau de acalmie. Vreau să exprim, în numele comunității piteștene, recunoștința pentru implicarea militarilor în gestionarea oricărei situații în care a fost nevoie de ei, dovedindu-și patriotismul și devotamentul pentru misiunea nobilă pe care și-au asumat-o: apărarea Patriei! Doresc întregului efectiv militar succese în realizarea acestei misiuni și îi adresez, în numele Primăriei Piteşti și al meu personal. Felicitări sincere, cu ocazia Zilei Armatei Naționale! La mulţi ani bravei Armate Române!” a fost mesajul primarului Cristian Gentea.

Marius Nicolaescu: ”Cinste eroilor neamului românesc”

Delegația Consiliului Județean Argeș care a participat la acest eveniment a fost condusă de vicepreședintele Marius Nicolaescu. În numele instituției, acesta a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor și a asistat la ceremonia militară și religioasă.
„Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment important atât pentru cei care poartă cu onoare și mândrie uniforma militară, cât și pentru întreg poporul român. Adresez tuturor felicitări, succes în activitate, împliniri, multă sănătate și fericire alături de cei dragi! La mulți ani, Armatei Române! Cinste eroilor neamului românesc!” a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliului Județean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.