Minoră fugită de acasă s-a plimbat cu trenul!

0
0

O copilă care nu a creat niciodată neplăceri părinţilor, a fugit de acasă! Mama şi tatăl sunt şocaţi de comportamentul impulsiv al fetei care până marţi nu le-a făcut niciodată probleme. Oamenii au cerut ajutorul polițiștilor spunând că fata este cuminte şi nu înţeleg ce a determinat-o să facă un asemenea gest. 
Ieri dimineaţă în jurul orei 7,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au fost sesizaţi despre faptul, că Antonia Eliza Ghiţoiu, o fată de 14 ani, din Schitu Goleşti, a dispărut de acasă. Plecarea voluntară a avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Părinţii au povestit că fata a mers împreună cu tatăl, la „Focul lui Sumedru” şi s-au întors în jurul orei 23.00. Noaptea, pe la ora 2.00, în timp ce mama şi tatăl dormeau, fata a ieşit din casă fără să fie auzită. Ieri, după ce familia a sesizat Poliţia, în timpul cercetărilor, s-a stabilit că minora a plecat de acasă cu taxiul. Avea la ea cartea de identitate şi telefonul. Atunci când părinţii au sunat-o dimineaţă, după ce au descoperit dispariția, nu a răspuns. Nu le-a răspuns nici oamenilor legii! În timpul cercetărilor s-a mai stabilit că fata a plecat dimineaţă în jurul orei 5.00 cu trenul, la Bucureşti, fiind văzută de un martor. Tot ieri s-a întors cu trenul şi în cursul după-amiezii a revenit la domiciliu. Practic copila a fugit de acasă şi s-a plimbat cu trenul până la Bucureşti şi înapoi. Oamenii legii au stabilit că pe timpul dispariţiei fata nu a fost victima vreunei infracţiuni.

Băiatul a fost găsit în judeţul Dâmboviţa

Zilele trecute, un alt minor a dispărut de la domiciliul lui din Poienarii de Argeş. Liviu, un băiat de 15 ani, a plecat vineri dimineaţă la cursuri, fiind elev al unui grup şcolar din Curtea de Argeş, şi nu a ajuns la ore dar nici nu s-a întors acasă. Acesta a fost căutat mai multe zile şi marţi seară poliţiştii l-au găsit în comuna Tărtăşeşti, din judeţul Dâmboviţa, acasă la un prieten din copilărie. Minorul le-a spus oamenilor legii că nu doreşte să se întoarcă la Poienarii de Argeş pentru că nu-i place acolo şi nu se poate adapta. Până anul trecut, Liviu a locuit cu mama lui la Buftea în apropiere de Bucureşti. S-au mutat împreună la Poienarii de Argeş după ce femeia s-a căsătorit şi a mers la locuinţa soţului din localitatea amintită. Băiatul nu a reuşit să-şi facă prieteni aici, el tânjind după viaţa din Capitală cu care era obişnuit. După ce a fost depistat, minorul a fost predat mamei sale. Problemele adolescenţilor îi pun la încercări grele pe părinţi, spun specialiştii care recomandă ca indiferent dacă au o relaţie bună sau problematică cu copilul adolescent, este important ca mama şi tatăl să le arate că îi iubesc și îi susțin, că îi pot ajuta să depăşească momentele dificile. Trebuie găsită o cale de comunicare şi de a asculta problemele adolescentului pentru ca împreună să fie găsită o soluţie de rezolvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.