6.500 de persoane au fost testate gratuit

0
  • În programul de depistare a cancerului colorectal

Argeşul a fost pe primul loc, în prima jumătate a acestui an, la numărul persoanelor testate în programul de prevenirea şi diagnosticarea precoce a leziunilor precanceroase colorectale. Campania s-a derulat în mai multe localităţi din judeţ în primele 6 luni din acest an, a continuat cu alte localităţi în următoarele 6 luni şi din ianuarie, noi cabinete vor fi incluse în programul de testare gratuită.  
Programul de prevenirea și diagnosticarea precoce a leziunilor precanceroase colorectale, a început din Câmpulung și mai multe comune, iar treptat medicii care participă au fost înlocuiți cu colegi de-ai lor din alte zone ale județului în așa fel încât să poată avea acces la testare cât mai multe personae.
Cancerul de colon este pe primul loc al afecțiunilor canceroase în Argeș, iar când a fost făcută documentarea, a reieșit că 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de acest program. “Este un test care nu poate fi făcut nici în spitale, nici în privat. O metodă invazivă pentru care recoltarea este făcută acasă, de către pacient. Și la fel de important este faptul că, acolo unde există probleme, prin acest program, pacienții merg mai departe, la medici, primesc tratamente și alte investigații necesare, chiar și cei neasigurați. Astăzi, în Argeș s-a ajuns la 6500 de persoane testate prin acest program la care participă acum 14 medici din: Bogați, Topoloveni, Botesti. Costești, Cuca, Bughea de Jos, Cosesti, Curtea de Arges, Mioveni și Pitești.” a declarat prefectul Radu Perianu despre program.
Mai există disponibilitate de a testa încă 6000 de oameni. Din ianuarie va începe o nouă serie şi vor fi incluşi şi alţi medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.