Singura şcoală specială inclusă în proiecte Erasmus+

0

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sfânta Filofteia”, Ștefănești implementează un proiect în cadrul Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – Formare profesională (VET). Acesta se derulează în baza acreditării Erasmus pentru mobilități în domeniul Formare profesională VET, pe care școala o deține, fiind singura unitate de învățământ special din județul Argeș, care implementează proiecte Erasmus+ VET.
Această acreditare le oferă șansa de a implementa mai multe proiecte, de a derula mai multe mobilități, astfel încât un număr mare de elevi și profesori să aibă oportunitatea de a se dezvolta pe toate planurile: social, profesional, personal.
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, are un buget de 37 842 EUR și se derulează pe o perioadă de 15 luni, între 01.09.2021 și 30.11.2022.
Scopul proiectului este de a asigura pregătirea profesională a elevilor din învățământul profesional special prin stagii de pregătire practică VET de calitate și de a contribui la formarea personalului didactic prin abordari didactice inovative, folosite pe plan european.
În proiect au fost implicați 7 elevi cu nevoi speciale din învățământul profesional special, clasele a XI-a și a XII-a, domeniul mecanică, calificarea lăcătuș mecanic prestări servicii și 3 cadre didactice care predau discipline VET. Cei 7 elevi au participat la stagiul de pregătire practică la compania de primire Inoxone Serralharia.
LDA orașul Barcelos, Portugalia în perioada 28.05.2022 – 18.06.2022. Partenerul lor a fost Associação Terras Lusas Movimentos Europeus, Barcelos, Portugalia.
Activitățile practice desfășurate în proiect au fost adaptate nevoilor de formare și particularităților psihopedagogice ale elevilor și specifice conținuturilor modulelor de CDL ale claselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.