„Încoronarea Suveranilor României Mari de la Alba Iulia”

1
  • Expoziţie fotografică cu prilejul centenarului

Timp de mai multe zile, Muzeul Municipal Curtea de Argeş va găzdui expoziţia-document „Încoronarea Suveranilor României Mari de la Alba Iulia (1922)”. Vernisajul expoziţiei de panouri fotografice va avea loc joi, 3 noiembrie. Evenimentul este dedicat Centenarului Încoronării (1922-202). 
În cadrul activităților dedicate acestei zile, joi, 3 noiembrie 2022, la ora 14.00, în Sala Basarabilor – Muzeul Municipal Curtea de Argeș, va avea loc vernisajul expoziției„Încoronarea Suveranilor României Mari de la Alba Iulia (1922)”. Aceasta poate fi vizitată în perioada 3-10 noiembrie 2022. Intrarea este liberă! Cuprinde 30 de panouri fotografice (de mari dimensiuni –70x100cm) și 2 roll-up-uri), în care sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București, din 15-17 octombrie 1922, imagini istorice care provin din arhivele Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Pe 18 octombrie 2022 expoziția a fost expusă și vernisată în sediul central al Academiei Române. Pe 21 octombrie 2022, la Palatul Culturii din Iași, a avut loc un alt vernisaj al expoziției, continuând cu cel din oraşul regal Curtea de Argeş.

Continuarea proiectului „Regina Soldat”

Evenimentul a fost organizat cu prilejul centenarului Încoronării Suveranilor României Mari (Regina Maria și Regele Ferdinand I) la Alba Iulia (1922-2022), de Asociația România Culturală, în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Peleș, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Ambasada României în Republica Populară Chineză, Fundația Prietenie fără Frontiere, Asociația Cultură fără frontiere (Suedia). Este continuarea proiectului de anvergură intitulat „REGINA SOLDAT”, unicul proiect cultural câștigător al Premiului Național CENTENAR 2017 din România (expoziție și album omagial care au făcut înconjurul lumii: Italia, SUA, Slovenia, Germania, Polonia, Belgia, China, Spania, Delegația Permanentă a României la NATO din Bruxelles și Afganistan – Comandamentului Misiunii NATO de la Kabul).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.