Va fi organizat Duatlonul Regal Invictus

0
  • De Ziua Veteranilor, la Curtea de Argeș

Ziua Veteranilor, marcată în fiecare an pe 11 noiembrie, va fi sărbătorită și în acest an, prin organizarea „Duatlonului Regal Invictus”, competiție sportivă ce va avea loc în orașul Curtea de Argeș. Ajuns la a IV-a ediție, după o pauză de 2 ani datorată pandemiei de coronavirus, Duatlonul Regal Invictus reia startul unei ture cu tradiție în ,,orașul regal” Curtea de Argeș, prima capitală a Țării Românești Concursul va avea loc pe 12 noiembrie. 
La data de 11 noiembrie 1918, cunoscută în istoria modernă ca Ziua Armistiţiului, forţele aliate au semnat pacea cu Germania, marcând astfel încheierea oficială a Primului Război Mondial. Opt decenii mai târziu, ca urmare a participării României la ISAF-cea mai amplă operațiune NATO sub egida ONU, la data de 11 noiembrie 2003 cădea la datorie sublocotenentul (PM) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat pe timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan. Acesta a fost împuşcat în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla. Astfel, în 2014, în semn de recunoaştere a meritelor militarilor români care au reprezentat cu cinste țara pe timpul executării misiunilor din teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie este declarată oficial „Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații”. Pentru a marca această zi, Asociația Sportivă ,,Vânătorii Posadei”, Invictus România și Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, pregătesc în fiecare an, în orasul Regal Curtea de Arges, Duatlonul Regal Invictus, competitie sportivă care se adresează iubitorilor sportului și nu numai.

Concurenți de toate vârstele

Evenimentul de sâmbătă 12 noiembrie este organizat de către Asociația Sportivă ,,Vânătorii Posadei”, Invictus România și Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, cu sprijinul autorităților locale, este gratuit și se adresează iubitorilor de sport și voie bună de toate vârstele (+7 ani), profesioniști sau amatori, anunță Asociația Voluntarilor Invictus sub Înaltul Patronaj al ASR Radu al României.
Programul cuprinde:
– 09.00 intonarea imnului national;
– 09:30 start Duatlon copii 7-10 ani (800 m alergare, 2 km bicicletă, 400 m alergare); Duatlon copii 11-13 ani (1 km alergare, 7 km bicicletă, 800 m alergare); Cros copii 7-13 ani (1.2 km);
– 10:15 start Duatlon cadeți, juniori, age group (adulți): 2,5 km alergare, 20 km bicicletă, 1,25 km alergare;
– 12:00 start Cros 14+ ani: 10 km alergare;
– Probe pentru persoane cu dizabilități;
– 12:45 moment artistic
– 13.00 festivitatea de premiere.
La eveniment vor participa și militarii răniți din echipa Invictus România care vor organiza un atelier unde doritorii vor fi inițiații în arta tragerii cu arcul

Comemorarea camarazilor căzuți la datorie

Organizatorii spun că Duatlonul Regal nu ar putea avea loc fără implicarea personalului Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, structură militară de elită a Armatei României, specializată în lupta în teren muntos, cu numeroase misiuni interne și internaționale la activ, dintre care cinci misiuni internaționale în Irak, cu un detașament de nivel companie, și alte patru în Afganistan, cu un detașament de nivel batalion, care au adus apreciere și onoare orașului Curtea de Argeș. Cu acest prilej, Batalionul 33 îi comemorează pe cei cinci camarazi căzuți la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan: sublocotenenţii (pm) Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Paul Caracudă și Dan Ciubotaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.