Activitatea parlamentarilor de Argeş (IV)

0
1

Continuăm seria prezentării sintezei activității tuturor parlamentarilor de Argeș care reprezintă interesele cetățenilor la Senat și la Camera Deputaților, la jumătatea mandatului. Vă spunem ce propuneri legislative au avut, câte luări de cuvânt și ce au făcut aceştia în Parlament. Informaţiile sunt preluate de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Astăzi vorbim despre deputaţii Simona Bucura Oprescu (PSD) şi Daniel Constantin (PNL). 

Simona Bucura Oprescu are 53 de propuneri legislative

Simona Bucura Oprescu este la al treila mandat de depuat și face parte din Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat. Este președintele „Comisiei pentru administraţia publică şi amenajarea teritoriului” şi membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei. Face parte din Grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Africa de Sud, Regatul Maroc, Republica Franceză.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 54, în 36 de sedinţe. Deputatul a vorbit în total o oră, 19 minute şi 45 de secunde în şedinţe privind dezbaterile unor proiecte de lege.
● Propuneri legislative iniţiate: 53, din care 8 promulgate ca legi. Dintre legile promulgate care au fost iniţiate de Simona Bucura Oprescu alături de alţi palramentari, amintim: Propunere legislativă pentru completarea art.112 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Proiect de Lege pentru completarea art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, Proiect de Lege privind aprobarea plăţii cotizaţiei anuale de participare a Autorităţii Electorale Permanente ca membru cu drepturi depline la Reţeaua de Competenţe Electorale Francofone (RECEF), Proiect de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată, Proiect de Lege privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, etc.
● Întrebări şi interpelări: 8. Deputatul a adresat 7 întrebări la ministerele de resort referitoare la: situația privind desființarea unei clase de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești, județul Argeș, situația Aeroportului Internațional ”Henri Coandă” București, subvenționarea participării producătorilor români la tîrgurile internaționale de profil, lipsa medicilor veterinari în localitățile din România, tratamentul bolnavilor cu mastocitoză, siguranța traficului pe DN 7 Pitești – Rm. Vâlcea – Sibiu. Într-o interpelare, a cerut lămuriri privind reabilitarea și modernizarea DN 73 Pitești-Brașov.
● Moţiuni: 6: Din cele şase moţiuni depuse de deputaţi şi senatori ai Grupului parlamentar PSD una a fost adoptată şi cinci au fost respinse.
Simona Bucura Oprescu are trei cabinete parlamentare, unul în Piteşti, la Palatul Administrativ, din Piaţa Vasile Milea nr.1, etaj 3, cam.122, unul în Mioveni, strada Tudor Muşatescu, Bl. V2B, mezanin şi altul în Câmpulung, strada Republicii nr. 17.

Daniel Constantin nu a semnat nicio moţiune de cenzură!

Deputatul Daniel Constantin şi-a început activitatea parlamentară în anul 2012 când a obţinut primul mandat de deputat. În prezent face parte din Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Deputalul Constantin este membru în „Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice”. Face parte din Grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Haşemit al Iordaniei (secretar), Republica Africa de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Emiratele Arabe Unite (preşedinte), dar şi din grupul Pro-America.
Activitatea parlamentară în cifre:
● Luări de cuvânt: 1 la învestire, în timpul depunerii jurământului de credinţă.
● Propuneri legislative iniţiate: 24, din care 3 promulgate legi. Iată care sunt propiectele depuse şi promulgate legi: Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Propunere legislativă privind asigurarea accesului persoanelor fizice la servicii de internet în bandă largă, la punct fix, Proiect de Lege pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua naţională a educaţiei financiare”. Restul iniţiativelor legislative sutn la comisiii sau la Senat, o singură propunere fiind retrasă de iniţiatori.
● Întrebări şi interpelări: 1 (în august 2022 a depus o întrebare scrisă la Ministerul Agriculturii referitoare la stadiul reabilitării infrastructurii de irigații din România).
Spre deosebire de colegii parlamentari prezentaţi până astăzi, Daniel Constantin nu a semnat nicio moţiune de cenzură depusă de colegii de partid sau de colegii parlamentari din alte formaţiuni politice.
Pentru cei care vor să îi adresze înrebări sau să-i solicite o întrevedere deputatului Daniel Constantin precizăm că, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, acesta are biroul parlamentar pe Pitești, Str. Negru Voda 30A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.