Director de şcoală prins în ancheta de la Senat

0

Mai mulți angajaţi ai Senatului României sunt suspectați de implicare într-o schemă de obținere a unor credite cu documente false, cu prejudiciu de 5,7 milioane de lei. Pe lista celor aflaţi în atenţia procurorilor se numără şi o argeşeancă, fost viceprimar şi director de școală gimnazială.  
Se spune că în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor. Totul a pornit de la o sesizare a Casei de Ajutor Reciproc Moldova IFN din luna aprilie, împotriva unui funcţionar de la Senat cu privire la obţinerea a două credite. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Pe durata cercetărilor numărul inculpaţilor a ajuns la 15, iar valoarea creditelor acordate a depăşit cinci miliioane de lei, competenţa fiind declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Potrivit naţional.ro, printre cei anchetaţi se numără şi o argeşeancă. Antonella E. ar fi suspectată de săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce a solicitat alături de alţi 9 suspecţi unii dintre ei consilieri parlamentari și obținut 9 credite la 8 CAR-uri (…) cauzând un prejudiciu de 562.000 lei.
Argeşeanca al cărei nume apare pe lista celor anchetaţi este fost viceprimar la comunei Cetăţeni până în ianuarie 2014, fost consilier local în aceeaşi comună şi directorul Şcolii Gimnaziale Cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.