100 de lei kilogramul de cireșe în piața din Câmpulung!

0
0



Au apărut cireșele în piața centrală din Câmpulung. De la depărtare sunt roșii cărnoase și frumoase dar când te apropii pofta de cireșe trece rapid când arunci o privire către preț.


Sezonul cireşelor de Mai în pieţele româneşti a început în forţă cu fructe aduse din Grecia, însă prețurile atacă serios buzunarele. Căpșunile românești se vând cu 10 lei kilogramul.
Cine are însă poftă de cireşe va trebui să se mulţumească cu cele din import, din Grecia mai exact, iar kilogramul costă 100 lei.
Cumpărătorii spun că preţurile sunt mari, dar producătorii susţin că nu pot vinde în pagubă.
Dacă kilogramul de cireșe ajunge la 100 de lei, cei mai mulți dintre cumpărători, își fac pofta cu mai puțin de jumătate de kilogram.
(Reporter): La ce preţ aţi luat cireşele?
(Cumpărător): 100 de lei kilogramul, dar n-am luat 1 kilogram, de poftă, câteva sute de grame.
Vânzătorii au și o explicație pentru preț. În București un kilogram de cireșe ajunge până la 200 de lei. Dar în Capitală sunt alte prețuri, alte venituri.
(Reporter): Staţi puţin, de ce sunt aşa de scumpe?
(Vânzător): Abia au apărut, sunt fructe de sezon. Ce vedeți le-am adus la comandă, m-a rugat cineva dar vă dați seama că la nivel de Câmpulung, mai ales prin această criză prin care trecem, nu se vând. Uitați-vă câți oameni sunt în piață la cumpărături, bate vântul. Se îngrămădesc prin supermarketuri și atunci o data sau de două ori pe săptămână. Este greu, foarte greu pentru noi deoarece avem marfă perisabilă. Sperăm să trecem cu bine peste toate. Anul trecut, primele cireşe apărute în pieţe s-au vândut cu până la 200 de lei kilogramul. Bogdan Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.