Studenţii şi-au luat adio de la profesorul Alexandru Puiu!

0
0

Mulţi oameni care l-au cunoscut, l-au respectat şi l-au admirat pe profesorul universitar doctor Alexandru Puiu i-au adus ieri un ultim omagiu. Fondatorul Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti a fost condus pe ultimul drum. Cortegiul a trecut şi s-a oprit câteva minute în faţa universităţii pe care a condus-o mulţi ani. Studenţi şi profesori au ieşit să îşi ia rămas bun de la Alexandru Puiu! Drum lin, domnule profesor! 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al prof. univ. dr. Alexandru Puiu a fost depus la capela Bisericii Mavrodolu, acolo unde timp de două zile cei care l-au cunoscut au putut să aprindă o lumânare şi să-i aducă un ultim omagiu fondatorului Universităţii „Constantin Brâncoveanu” şi fost rector al Academiei de Studii Economice Bucureşti. Fiul său, senatorul Ovidiu Puiu, a vegheat lângă catafalcul tatălui său. Vizibil marcat de pierderea suferită, parlamentarului i-a venit greu să vorbească la trecut despre părintele său.
Cortegiul a trecut pe la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”
Ieri, la înmormântare, au fost prezenţi parlamentari ai PSD, profesori universitari foşti studenţi din judeţele Argeş şi Vâlcea. Printre cei care au participat la funeralii se numără şi primarul oraşului Brăila, dar şi fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de aproximativ 10 preoţi din care a făcut parte şi arhimandritul Caliopie. După slujbă, primarul Cristian Gentea a ţinut un scurt discurs. „Sunt prezent aici în calitate de prieten al familiei lui Ovidiu Puiu căreia vreau să-i spun că pierderea unui părinte e la fel de dureroasă chiar dacă ești la o vârstă înaintată. Va trebui să duci mai departe tradiția Universității Brâncoveanu”, a spus edilul adresându-se senatorului Ovidiu Puiu. Sicriul a fost scos din biserică de către studenţi. Cortegiul a pornit către Universitatea „Constantin Brâncoveanu” acolo unde s-a oprit câteva minute.
Profesori şi studenţi au ieşit să îşi ia rămas bun de la fostul rector.
Coloana era însoţită de o camionetă plină cu coroane şi buchete de flori. După o scurtă slujbă alaiul s-a îndreptat către Cimitirul Sfântul Gheorghe acolo unde prof. univ. dr. Alexandru Puiu a fost înmormântat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Alexandru Puiu a fost șef al catedrei de Relații Economice Internaționale, în perioada 1974 – 1976, decan al Facultății de Comerț (1976 – 1981), prorector (1981 – 1985) și rector al Academiei de Studii Economice (1985 – 1990). În anul 1991 a fondat Universitatea „Constantin Brâncoveanu” una dintre primele universități private din țara noastră. Aceasta are trei filiale: la Pitești, Brăila și la Râmnicu Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.