Patru module de dezvoltare personală pentru ucenicii electricieni

0

Programul Ucenic Electrician, inițiat de Distribuție Oltenia, marchează o nouă etapă în dezvoltarea următorilor specialiști din energie. Cu ajutorul partenerilor de la Fundația Progress și Noi Orizonturi, în anul școlar 2022-2023, tinerii din generația viitorului vor participa la 4 module de dezvoltare personală pentru fiecare nivel educațional.
Atelierele au un rol esențial în consolidarea abilităților interpersonale de care tinerii au nevoie pentru a urma o carieră în domeniu. Cu ajutorul trainerilor, elevii vor parcurge un proces de autocunoaștere și vor învăța aspecte valoroase: importanța echipei și a inițiativei, ce înseamnă să fii un bun electrician și care sunt obiectivele specifice, pe termen lung, ale acestei meserii.
Întâlnirile vor explora învățarea prin joc și vor consolida dinamica de grup, prin exersarea abilităților de lucru în echipă, transmite Distribuţie Oltenia într-un comunicat de presă.

Exerciţii pentru a depăşi situaţiile conflictuale

Potrivit reprezentanților Distribuție Oltenia, scopul modulelor este următorul: „Să ne cunoaștem mai bine, să ne conectăm cu echipa și cu valorile unui profesionist în energie: scopul este de a crea contexte prin care tinerii să împărtășească cu ceilalți gândurile și dorințele de dezvoltare din acest an școlar, astfel încât să fie informați și motivați să se implice în proiect.
De asemenea, vom crea cadrul necesar pentru a reflecta cu privire la această meserie, prin cunoașterea profilului/ competențelor unui electrician.
Să comunicăm eficient în echipă și individual, să conștientizăm importanța atenției/ascultării active: ne vom axa pe exerciții utile pentru a depăși situațiile confilictuale, exerciții de însușire a feedback-ului și vom experimenta prin joc moduri inedite de a transmite un mesaj.
Să conștientizăm traiectoria profesională pentru următorii 3 ani: vom descoperi noi moduri de a ne implica în activitatea școlară pentru a avea o carieră de succes și vom reflecta la direcții noi de dezvoltare în calitate de viitori electricieni.
Un exemplu este exercițiul “Cariera mea în imagini”, prin care elevii vor primi mai multe desene care fac parte dintr-un set de imagini de procesare a trăirilor personale trecute și viitoare.
În continuare, tinerii se vor raporta la viitorul carierei individuale prin intermediul unei imagini, vor selecta fotografia care consideră că reprezintă următorii 3 ani din traiectoria lor profesională și vor motiva alegerea făcută.
Să ne pregătim pentru un interviu: în cadrul ultimului atelier, vom acoperi ce trebuie să luăm în considerare când scriem un CV, vom simula un interviu de angajare și vom descoperi care sunt comportamentele potrivite și nepotrivite pentru această etapă.”

Atelierele reprezintă baza pentru meseria pe care o vor practica

“Un electrician profesionist stăpânește tehnologia, însă știe, de asemenea, să comunice și să lucreze în echipă. În cadrul proiectului Ucenic Electrician, continuăm să susținem creșterea și transformarea tinerilor înscriși, prin activități care acoperă toate nivelele de pregătire și dezvoltare – teoretică, practică, dar și personală. Aceste ateliere reprezintă baza pentru meseria pe care o vor practica, pentru ca Ucenicii de azi să descopere cum pot deveni electricianul de mâine în cadrul unei companii precum Distribuție Oltenia.” – Eugen Butoarcă, Director Executiv, Distribuție Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.