Miting de protest cu peste 5000 sindicaliști

0
0
  • Azi la Mioveni

Sindicatul Autoturisme Dacia organizează astăzi, un miting de protest, la Mioveni, între orele 13.00-14.30. Manifestarea va avea loc pe platoul din fața Casei Sindicatelor din Mioveni. 
Protestul vine în contextul acutizării crizei economice și a creșterii costului general al vieții. Principalele revendicări ale SAD, sunt legate de salarizare și locuri de muncă, cerându-se creșterea salariului minim brut pe țară și a celorlalte salarii obținute prin negocieri collective și luarea de măsuri de protecție și susținere a locurilor de muncă. Totodată sindicaliștii cer și alte măsuri de protecție social cum ar fi plafonarea a costului facturilor la utilități, dar și modificarea Legii Dialogului Social pentru a susține încheierea contractelor colective de muncă la nivel de sector. Nu în ultimul rând, prin organizarea acestui miting, se vrea o mai mare responsabilitate socială, cu accent pe taxarea suplimentară a profiturilor excesive realizate de companiile energetice. Mitingul de la Mioveni, este organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia împreuna cu federația IndustriAll BNS si Blocul National Sindical, în contextul campaniei cu titlul ”Sfârșitul crizei costului vieții – creșterea salariilor si taxarea profiturilor”.

”Guvernul nu și-a ținut promisiunea”

Despre acest protest organizat, liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Viorel Ungureanu, spunea: ”Așteptăm la protestul de la Mivoeni peste 5000 de oameni. Suntem nemulțumiți de lipsa măsurilor de sprijin la facturile la utilități și de lipsa măsurilor pentru integrarea și susținerea locurilor de muncă. Avem nevoie de sprijin în acest sens, pentru că prevedem că în primăvară se vor reduce locurile de muncă. Promisiunea Guvernului legată de legislația muncii nu a fost ținută. Acest val de proteste este organizat de Blocul Național SIndical din care face parte și Sindicatul Automobile Dacia. Deocamdată protestele sunt la nivel local”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.