“Demisia Guvernului ăsta nenorocit al României”

1
0
  • Protest de amploare la Mioveni!

Ieri la prânz, peste 5000 de sindicaliști au ieșit în stradă, la Mioveni, protestând împotriva Guvernului. Mitingul a fost organizat de Sindicatul Automobile Dacia, la cererea Blocului Național Sindical și s-a desfășurat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. 
Angajații de la Uzină au venit până în centrul orașului organizat plecând de pe platforma Dacia. La miting , alături de argeșeni au fost prezenți și sindicalișți din țară, de la Sindicatul Automobile Craiova sau de la Sindicatul Romaero. Acesta a fost cel mai mare protest împotriva Guvernului organizat în această toamnă. Principalele revendicări ale protestanților au fost mărirea salariului minim pe economie dar și plafonarea prețurilor la utilități. Participanții la miting au fost dotați cu goarne, trompete, vuvuzele și steaguri, vacarmul făcut fiind de nedescris. După ce a cântat imnul, au luat cuvântul organizatorii protestului, Viorel Ungureanu președintele SAD și Dumitru Costin din partea BNS. ”Am organizat acest miting ca o continuare a valului de proteste organizat de BNS sub deviza Sfârșitul crizei – creșterea salariului! Ne-a scos în stradă creșterea generală a prețurilor din ultima perioadă și îngrijorarea pentru facturile uriașe la energie și gaze.
Vor fi probleme pentru noi toți! Cerem impozitarea profiturilor exagerate ale companiilor de energie. E nevoie de creșterea salariului minim pe economie ținând cont de inflația care e una din cele mai mari din ultimele două decenii. Vrem contracte de muncă la nivel național. Lucrurile sunt complicate pe fondul permanent de criză și este nevoie să fim uniți. Dacă nu se rezolvă cererile noastre suntem pregătiți să protestăm la București și de ce nu să demitem chiar și Guvernul!” le-a transmis liderul Sad celor prezenți. Dumitru Costin președintele în cadrul BNS a completat: ”Mă bucur că am revenit în mijlocul dumneavoastră, după ce acum mult timp am pus bazele înființării acestui sindicat. SAD este cel mai puternic sindicat din România. Mă bucur că ați dat curs solicitării noastre de a protesta. Vrem să ieșim în toată țara. Săptămâna viitoare suntem la comisii pentru modificarea legii 62 și este foarte posibil ca după, să ie și să fac apel la dumneavoastră să ieșim în stradă pentru că nu se rezolvă cererile!”.
În fața protestanților au mai vorbit și alți lideri de sindicat, iar vicepreședintele SAD a punctat: ”Îmi pare rău… am avut un om în mijlocul nostru și un ne-a ajutat cu absolut nimic (n.r este vorba de Nicolae Pavelescu, fostul lider SAD, actualmente deputat PSD). Cerem demisia Guvernului ăsta nenorocit al României!”.

1 COMENTARIU

  1. Prima oara trebuie intrat peste nemernicul asta de Gentea care a marit preturile la apa,canal,termoficare adica jaf pe fata.Lucrurile sunt si mai grave avand in vedere ca foloseste retardatii de politisti locali pentru a teroriza cetatenii acestui oras.Gentea tu si politistii locali veti fi linsati pana la urma.Politia locala trebuie desfiintata asta trebuie sa aiba in programul de guvernare noul primar.Romania dupa jertfa tinerilor din 1989 a devenit un stat mafiot politienesc.Trebuiesc jucati in picioare nemernicii astia.Gentea ai grija si tu si jepatii de politisti locali.O sa va rupa gatul cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.