Atelierul lui Moș Crăciun este prezent, de anul acesta, la Târgul de Crăciun Pitești, în interiorul căruia se vor desfășura activități specifice sărbătorilor de iarnă, având ca scop stimularea unor aptitudini și a unor deprinderi creative și oferindu-le copiilor oportunitatea de a lucra în echipă, într-un ambient festiv, sub îndrumarea unor specialişti.
Atelierele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, iar participarea este GRATUITĂ, cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești. Vizita se face doar în baza unei programări efectuate online, folosind formularul special, în limita locurilor disponibile, accesând link-ul: https://targuldecraciunpitesti.ro/#atelier.
Rezervările se fac pentru minimum 15 participanți.
Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate, participarea la ateliere se programează de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00, și durează 40 de minute.
Învățătorilor/educatorilor li se va elibera un certificat pentru participarea la activități extrașcolare.
Participanții vor păstra mica lor „operă de artă“ și vor primi diplome de „calificare”, precum și câte o fotografie de grup. Sâmbăta și duminica, atelierele sunt accesibile tuturor vizitatorilor, fără o programare în prealabil.
Atelierele se vor desfășura astfel:
În perioada 5 – 11 decembrie: Pictură pe turtă dulce.
În perioada 12 – 18 decembrie: Pixel Art.
În perioada 19 – 23 decembrie: Atelier de Lumânări.
Ce vor putea crea copiii
Turta dulce este simbolul delicateselor dulci de Crăciun. Chiar și cei mari își amintesc cu plăcere și nostalgie de mirosul îmbietor al turtei dulci pregătite în casă cu ocazia Crăciunului. Acum, aceasta poate arăta exact așa cum și-o imaginează și dorește fiecare, fiind pictată și decorată de copii, în Atelierul lui Moș Crăciun. Un suvenir frumos și gustos pentru copii, iar pentru părinți o amintire dulce. Prin participarea la acest atelier, cei mici vor învăța despre spiritul Crăciunului și despre gusturile specifice acestei sărbători.
Pixel Art este o combinație inedită între puzzle și goblen, preluând caracteristici ale ambelor tehnici și transformându-le într-o nouă și foarte distractivă tehnică de creație! Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore, precum brăduți, steluțe, îngerași, globuri, fundițe sau cadouri, acestea fiind doar câteva exemple din paleta largă de opțiuni pe care cei mici le pot pune în practică pentru a-și descoperi noi talente.
Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea. Totodată, activitatea este și un exercițiu de răbdare, învățându-i pe cei mici să respecte algoritmii necesari creării unui produs finit de calitate.