Intră în scenă campioana mondială!

0
0
  • CM 2022 – Qatar

☛ Argentina – Arabia Saudită, ora 12:00
Partida se va desfăşura pe stadionul Lusail Iconic Stadium, în cadrul primei runde din grupa C a Cupei Mondiale. Argentina și-a extins seria de 36 de meciuri fără înfrângere cu o victorie fără mari probleme, în faţa Emiratelor Arabe Unite, cu scorul de 5-0, în ultimul lor meci de pregătire. A devenit a doua națiune sud-americană care își rezervă locul în Qatar, acumulând un total de 39 puncte în 17 etape, la 6 puncte în spatele Braziliei. Arabia Saudită a reuşit să se califice la turneul final după ce a câştigat grupa din cadrul preliminariilor din Asia, cu 23 puncte acumulate în 10 meciuri şi un bilanţ de 7 victorii, 2 remize şi un eşec, acolo unde le-a întâlnit pe Japonia, Australia, Oman, China şi Vietnam. Antrenorul naţionalei este Herve Renard, de naţionalitate francez, care a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni cu Zambia (2012) şi Coasta de Fildeş (2015), iar în 2018 a calificat Marocul la Cupa Mondială pentru prima dată în ultimii 20 de ani.
☛ Danemarca – Tunisia, ora 15:00
Nordicii sunt cotati cu a doua șansă în grupa D. Danemarca poate totuși fi în stare să lupte cu Franța de la egal la egal, mai ales că are un avantaj moral în fata cocoșilor după ultimele dueluri directe. La ultimul meci disputat a bătut-o chiar pe Franta, cu 2-0 în Liga Natiunilor și a terminat în clasament chiar în fața campioanei mondiale. Africanii sunt și ei pentru a șasea oară la Campionatul Mondial. Niciodată nu au reușit să treacă de faza grupelor. Tunisia vine în Qatar cu un lot destul de modest față de marile forțe, dar speră să compenseze prin experiență. Are una dintre cele mai ridicate medii de vârstă, având de exemplu, 5 din cei 7 atacanți cu peste 30 de ani.
☛ Mexic – Polonia, ora 18:00
Duelul dintre Mexic si Polonia este cel care, teoretic, va stabili în mare măsură echipa de pe locul al doilea din grupa C de la Campionatul Mondial din Qatar. Partida se joacă de la ora 18:00, pe „Stadium 974”. Polonia nu mai este o „sperietoare”, aceasta bazandu-se în mare parte doar pe un singur jucator, și anume Robert Lewandowski, însă chiar și un super-atacant precum acesta nu poate trage echipa după el. Mexicanii au un lot destul de echilibrat, așa că e de așteptat să faca o figura frumoasa în această confruntare. Naționala Mexicului a disputat două meciuri de pregătire înainte de startul turneului, jucând mai întâi cu Irak, în fața ăareia s-a impus cu 4-0, urmând apoi un eșec în fața Suediei, 1-2.
☛ Franța – Australia, ora 21:00
Franța – Australia, cea de-a doua partidă a primei etape din Grupa D se joacă la Al Wakrah (Qatar), și opune două formații care s-au mai întâlnit în grupe și la ediția precedentă a competiției, din 2018. Francezii ajung la ora partidei deja serios afectați de accidentări, dar valoarea lotului și blazonul de campioni mondiali en-titre îi recomandă drept favoriți. Australienii au și ei un obiectiv important, să pună capăt eliminărilor succesive din faza grupelor. Pentru asta, mai au de luptat, în afara Franței, cu Danemarca și Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.