Aveau peste 0,40mg/l alcoole pur în aerul expirat sau mergeau cu viteză prin oraș

1

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Sâmburești, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mărăcineni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de conducere a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație. C. Florin, de 41 de ani, din Com. Sâmburești, Județul Olt avea până la urmă 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de duminică spre luni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 41 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe b-dul Dacia din Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Având în vedere că, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de conducere a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație. B. Ionuț de 41 de ani, din Mioveni, avea 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat, pe str. Frații Golești din Pitești, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, N. Ion, care conducea un autoturism având un comportament agresiv în conducere, deplasându-se, succesiv, de pe o bandă de circulație pe alta, alternând din dreapta către stânga, în scopul depășirii unui șir de vehicule ce circulau în același sens. De asemenea, conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 92 km/h și nu purta centura de siguranță. Ca urmare a celor constatate, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 1.800 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

S. Mihai

1 COMENTARIU

  1. Ăsta totuși, fiind din Samburesti, ,are niste circumstanțe deosebite! Măcar sa fi consumat din producția locală , ar fi contribuit la dezvoltarea economică a localității de baștina ! Plus ca tradiția spune sa fim primitori , deci cumva a fost o obligație dacă venea din vizita !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.