Parada militară la Pitești!

0
De 1 Decembrie la Pitești a fost organizată o paradă militară la care au participat angajați ai Ministerului  Administrației și Internelor și ai Ministerului Apărării Naționale.
Festivitatea a început cu scurte discursuri. Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, le-a vorbit celor prezenți despre semnificația zilei de 1 Decembrie. De asemenea, primarul Cristian Gentea și prefectul județului Radu Perianu au ținut scurte alocuțiuni.
„Sărbătoarea națională ne oferă, anual, prilej de adâncă reflecție la semnificația actului istoric al unirii, unire dorită de românii din jurul Carpaților de sute de ani pentru a ne împlini destinul: să fim o națiune independentă! (…) Îi îndemn pe toți compatrioții mei ca, oriunde ne-am afla, în țara noastră sau în afara granițelor ei, să ne respectăm și să ne promovăm identitatea și unicitatea, să ne păstrăm determinarea și puterea de a crede în proiectul nostru național! La mulţi ani, România! La mulţi ani românilor din țară și de pretutindeni!” a spus Cristian Gentea.
În ciuda frigului de afară, sute de oameni au fost prezenţi la parada militară. Au defilat militari din cadrul ISU Argeş, poliţişti de la IPJ Argeş, militari din cadrul Garnizoanei Piteşti, jandarmi de la IJJ Argeş, salvamontişti argeşeni şi elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.