Campanie despre bolile transmisibile, în Argeș

0
0
  • Au crescut alarmant cazurile de SIDA, tuberculosă și hepatită

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Argeș, derulează în această lună Campania ”Luna Națională a informării despre Bolile transmisibile: HIV/SIDA, Tuberculoza (TB) și hepatita virală”.  
La nivelul județului, Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății desfășoară activități de informare, axate pe sensibilizarea și informarea populației generale privind creșterea gradului de conștientizare a impactul acestor boli transmisibile. Activitățile se desfășoară în mediul on-line, pe website-ul DSP Arges, pe contul și pagina de Facebook “Promovarea Sănătății Argeș” . Campania dedicată informării și conștientizării despre impactul acestor boli transmisibile este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este implementată local de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene.

35 cazuri noi SIDA

În România, în anul 2021 au fost raportate 559 de cazuri noi HIV/SIDA în sistemul de evaluare și monitorizare a infecției HIV/SIDA în care sunt implicate 9 centre regionale care transmit datele la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof.Dr. Matei Balş”. La nivelul judetului Arges, în anul 2021 au fost raportate 16 cazuri noi HIV/SIDA, iar in primele 3 trimestre din 2022 au fost raportate 19 cazuri noi.

313 cazuri noi tuberculoză

În ceea ce privește tuberculoza, Institutul Național de Pneumoftiziologie “Prof. Dr. Marius Nasta”, organismul competent pentru supravegherea tuberculozei în România, a raportat în sistemul european TESSy, pentru anul 2021, 7693 de cazuri. La nivelul judetului Arges, în anul 2021 au fost raportate 162 cazuri noi tuberculoză, iar în primele 3 trimestre din 2022 au fost raportate 151 cazuri noi.

67 cazuri noi hepatită

În plus, conform datelor raportate către INSP – CNSCBT, continuă trendul descendent pentru incidența raportată a hepatitei virale B. În anul 2021 au intrat în sistemul național de supraveghere pentru hepatitele virale B și C –29 de cazuri, cu 19 mai puține față de anul precedent. La nivelul judetului Arges, în anul 2021 au fost raportate 12 cazuri noi hepatită A și 2 cazuri noi hepatită virală B și C, iar în primele 3 trimestre din 2022 au fost raportate 53 cazuri noi hepatita A si 0 cazuri noi hepatita B si C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.