Producătorii agricoli afectați de secetă vor primi despăgubiri

0

Producătorii agricoli din România care au fost afectați de secetă vor primi despăgubiri de la Uniunea Europeană. Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă în valoare de aproximativ 75 de milioane euro notificată de România şi destinată despăgubirii producătorilor agricoli pentru pagubele suferite de pe urma secetei severe din 2021 şi 2022.  
Măsura, cu un buget de aproximativ 365,6 milioane de lei, este deschisă producătorilor de grâu, seară, orz, triticale, ovăz şi rapiţă afectaţi în mod direct de seceta severă. Pentru a se califica pentru aceste ajutoare, producătorii agricoli trebuie să fii pierdut mai mult de 30% din culturi din cauza secetei.
Câți bani primesc pe hectar
Potrivit acestei scheme, ajutorul va lua forma unor granturi directe, proporţionale cu pagubele suferite, pe baza rapoartelor de pagube provocate culturilor. În cazul unei pierderi complete a culturilor, beneficiarii sunt îndreptăţiţi să primească un ajutor de aproximativ 305 euro (1.500 de lei) pe hectar, fără a depăşi 40% din costurile eligibile. Schema se va derula până la 31 decembrie 2022.
Comisia a ajuns la concluzia că schema este proporţională, fiind limitată la minimul necesar, şi nu va avea efecte negative asupra competiţiei şi comerţului în UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.