”Oferta este departe de ceea ce am cerut!”

0
  • Negocieri dure la Dacia pentru salariile din 2023:
  • Liderii SAD au timp până la finalul anului să stabilească termenii noului contract de muncă

În această perioadă, până la sfârșitul anului, sindicaliștii de la Dacia negociază cu administrația salariile și bonusurile financiare pentru anul 2023. Astăzi se va desfășura a patra rundă de negocieri, iar deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun, diferența dintre cererile angajaților și oferta patronatului fiind foarte mari.  
Liderii Sindicatului Automobile Dacia au mai multe cereri importante în numele angajaților uzinei. Astfel, principalele solicitări pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă din 2023 sunt legate de majorarea bonusurilor: # creșterea salariilor # mărirea primei de rezultat # transformarea contractelor # acordarea de concedii suplimentare. Președintele celui mai mare sindicat din România, Viorel Ungureanu, conducătorul SAD ne-a spus mai multe despre negocierele de la Dacia din această perioadă: ”Suntem la a 4-a ședință. Noi am făcut solicitările… încă se analizează. Negocierile sunt deschise. S-a convenit ca 45 de zile să fie perioadă de nogocieri. Deocamdată ne încadrăm în această perioadă și nu există niciun conflict de interese. Se negociază Contractul Colectiv de Muncă pentru 2023. Perioada de negocieri este până la finalul anului. Dacă nu găsim soluții până atunci, vedem ce va urma, poate se prelungește perioada, dar deocamdată suntem în termen. Am primit și un prim răspuns, dar nu poate să fie agreat de noi. Este departe de ceea ce m-au mandatat oamenii să obțin. Nu știu cum vor fi soluționate cererile noastre dar negocierile vor fi destul de dificile… Anul acest oamenii au cereri realiste, datorită scăderii nivelului de trai”.

Răspunsul francezilor

După cum au anunțat sindicaliștii de la SAD prin pliantele răspândite în Uzină, răspunsul administrației la cererile lor a fost: # măriri salariale cu 200-250 lei # primă de rezultat 750 lei # primă excepțională 250 lei în septembrie # tichet de masă 30 lei # trasnformarea a 50 de contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.