Înainte de condamnare a fugit din ţară!

0

Fratele celor doi tineri, din comuna Merişani, care au ucis un om de afaceri în trafic, a fost condamnat la închisoare dar nu este de găsit pentru a fi încarcerat. Ionuţ David Tudoreci, despre el fiind vorba, a fugit din ţară, anticipând că va fi condamnat cu executare. Pe numele lui a fost emis un mandat de urmărire naţională şi internaţională. Nu este singurul din familie ca ignoră o sentinţă judecătorească. Şi Mihai, condamnat în dosarul uciderii afaceristului, a fost fugit mai bine de un an. El a fost prins şi dus la închisoare la începutul lunii octombrie.
Fraţii Tudoreci au ieşit în evidenţă prin comportamentul lor extrem de violent, cu mult înainte să-l omoare pe omul de afaceri care încerca să aplaneze un conflict în trafic. Ei au atacat cu sabia nişte tineri din Merişani, iar dosarul a bătut pasul pe loc vreme de aproximativ 5 ani. După ce a avut loc tragedia din trafic, au fost trimişi în judecată atât pentru lovituri cauzatoare de moarte cât şi pentru tentativă de omor. Când membrii familiei au înţeles că tinerii nu pot scăpa de dosarul afaceristului omorât în bătaie, fratele mai mic Ionuţ David, mama şi tatăl au mers să-l intimideze pe martor. S-au dus la un magazin unde erau părinţii acestuia, au făcut scandal şi au ameninţat că-l vor ucide pe fiul lor dacă va depune mărturie. Astfel s-au ales cu un nou dosar. Ca urmare a comportamentului agresiv, la un moment dat, Ionuţ David avea pe rolul instanţelor nu mai puţin de trei dosare, două pentru loviri şi alte violenţe şi unul pentru răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aşa cum era şi firesc au fost date sentinţele. Ultima a venit de la Curtea de Apel Piteşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Prin decizie, Ionuţ David Tudoreci este condamnat definitiv la un an şi 2 luni închisoare pentru loviri şi alte violenţe, faptă comisă asupra unei femei în septembrie 2016. Cum anterior primise şi alte sentinţe acelea au fost revocate şi s-a stabilit să o execute pe ultima, la care a fost adăugat un spor, rezultând un an şi 2 luni închisoare, cu executare. Ionuţ David Tudoreci a anticipat decizia judecătorilor. Ca să nu ajungă la închisoare, unde se află fraţi lui Leonard şi Mihai, a fugit din ţară înainte să fie dată hotărârea. Astfel, pe data de 8 decembrie când poliţiştii Secţiei Rurale Bascov şi cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale au mers la Merişani să pună în executare mandatul şi să-l ducă la închisoare pe tânăr, acesta nu a fost găsit. Pe numele lui Ionuţ David Tudoreci a fost emis un mandat de urmărire naţională şi internaţională.

Nici ruda lui nu s-a predat!

Cu o situaţie similiarpă s-au confrunat poliţiştii şi anul trecut, în luna aprilie, când instanţa l-a condamnat pe Mihai Adrian Tudoreci, fratele lui David, la 6 ani şi 2 luni închisoare, cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În prima instanţă tânărul a fost achitat, iar fratele lui Leonard a primit o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni închisoare, asta după ce toată perioada procesului a stat în arest preventiv. Înainte de sentinţă Mihai Adrian Tudoreci a fugit din ţară. Cum nu s-a predat, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională. A fost prins după un an şi 5 luni. Pe data de 3 octombrie 2022 a fost încarcerat şi a ajuns la închisoare alături de Leonard.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.