Se poate circula pe prima parte din Autostrada Pitești – Sibiu!

0
0

A fost dat în folosință primul tronson din Autostrada Pitești Sibiu care va asigura legătura dintre Uniunea Europeană și Orient pe Coridorul 4 Paneuropean. Este vorba despre segmentul care face legătura între Municipiul Sibiu și localitatea Boița. Costul acestui tronson se ridică la peste 600 de milioane de lei. Deputaul PSD Simona Bucura Oprescu, a venit cu lămuriri privind stadiul celorlalte patru secțiuni, două dintre ele fiind în județul Argeș.
Acest tronson cuprinde multe lucrări ample de infrastructură, respectiv un viaduct de peste 600 de metri lungime, 27 de poduri și 27 de podețe, două noduri rutiere, un centru de întreținere și două spații de servicii.
„Așa cum s-a angajat la începutul mandatului, Ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu nu a reușit în acest an să încheie contractele de proiectare și execuție pe toate celelalte tronsoane ale Autostrăzii Pitești – Sibiu.
Iată care este situația în acest moment: Secțiunea 1 (Sibiu – Boița) – A fost dată în folosință astăzi; Secțiunea 2 (Boiţa – Cornetu) – În luna februarie a fost semnat contractul. Tronsonul va cuprinde 7 tuneluri; Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) – În luna mai a fost selectat constructorul, iar pe 1 august a semnat contractul; Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeş) – Pe 15 noiembrie a fost semnat contractul cu constructorul; Secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) – Este deja în lucru (stadiul lucrărilor este de 24,4%). Va mai fi realizată și o legătură de 23 km între autostradă (zona Tigveni – Argeş) şi municipiul Râmnicu Vâlcea”, a transmis Simona Bucura Oprescu. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.