Poliţiştii argeşeni alături de copii în dificultate

0
0

Chiar dacă vacanța de iarnă se apropie, polițiștii argeșeni, prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, continuă activitățile de informare și prevenire în rândul copiilor, pentru siguranța acestora, mai ales în perioada care urmează, o perioadă marcată de numeroase evenimente plăcute, dar care pot deveni amintiri neplăcute dacă nu se ține cont de anumite măsuri de prevenire.
Astfel, polițiștii de la prevenire, împreună cu jandarmi argeșeni au fost prezenți alături de copiii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Argeș, la serbarea organizată cu prilejul sărbătorilor de iarnă și le-au oferit, atât produse specifice, cât și sfaturi utile de care să țină cont pe perioada vacanței (siguranța locuinței și cum să utilizeze responsabil articolele pirotehnice).
Ulterior, oamenii legii au desfășurat, în locuri publice, cu aflux de persoane, activități pentru prevenirea comerțului și utilizării ilicite de articole pirotehnice și pentru prevenirea furturilor din locuințe, având în vedere că majoritatea persoanelor își vor petrece sărbătorile împreună și multe case vor fi lăsate nesupravegheate.

Pentru siguranța locuinței, vă recomadăm:

– Verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute.
– Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă.
– Nu postați pe rețelele de socializare faptul că ați plecat în vacanță.
– Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazine.
– Nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă.
– Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră.
– Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze poşta.
– Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite.
– Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc.
– Fiți atent la FALŞII COLINDĂTORI!! Nu permiteți accesul acestora în locuință și nu căutați sume de bani, în locuință, în prezența acestora, a transmis IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.