Fotbalist condamnat pentru 2 grame de droguri!

0

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Argeş cu două zile înaintea sfârşitului de an. Acesta a primit o condamnare cu executare după ce a fost prins în timp ce vindea cu puţin peste 2 grame de droguri. Tânărul fotbalist era legitimat la ACS Gloria Berevoiești. Acesta nu se află la prima condamnare, în urmă cu doi ani primind o altă sentinţă tot pentru trafic de droguri de mare risc.
David Samuel Dună era fotbalist la echipa de Liga IV-a ACS Gloria Berevoiești, un club înființat în anul 2012, care își organizează meciurile de acasă pe un stadion cu 600 de locuri. El a fost arestat de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate care au descoperit că făcea parte dintr- o rețea care îi aproviziona cu droguri pe tinerii din Câmpulung. Tânărul era cunoscut cu astfel de preocupări după ce în octombrie 2020 oamenii legii au destructurat rețeauA din care făcea parte. În iulie 2021 el a fost condamnat definitiv, pentru trafic de droguri, la doi ani cu suspendare. Magistrații au ținut cont atunci de faptul că era foarte tânăr, era la primul contact cu lega și au vrut să-i dea o șansă să se reabiliteze. Avea o perioadă de supraveghere în care avea anumite obligații. În perioada supravegherii însă, sprotivul șișa reluat vechilei preocupări. În șuna iunie a anului trecut, el a vândut droguri unui investigator sub acoperire, în două rânduri. A ajuns din nou în arest, măsură menținută până în prezent.

Îi vor fi prelevate probe genetice

La sfârşit de an, magistraţii i-au făcu un „cadou” la care nu se aștepta. L-au condamnat la 4 ani cu executare, după ce au adăugat pedeapsa din vechiul dosar la cea din dosarul prezent. „… menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul DDS, (…) condamnă pe inculpatul DDS , la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată )…) revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani stabilită prin Sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Arges în dos. nr. 7267/109/2020, rămasă definitivă prin neapelare la data de 20.07.2021 şi dispune executarea acesteia alături de pedeapsa stabilită în prezenta cauză, în final inculpatul executând pedeapsa închisorii de 4 ani, in conditiile art. 60 Cod penal” se arată în snetinâî, Magistraţii au dispus confiscarea drogurilor obţinute de poliţiştii antidrog de la traficant: „… dispune confiscarea specială asupra a 1,13 grame ADB-BUTINACA, 1,16 grame cannabis, un grinder cu urme de cannabis şi un cântar cu urme de THC şi ADB-BUTINACA, prelevate din probe după efectuarea analizelor de laborator, ambalate, sigilate şi depuse la camera de corpuri delicte a IGPR-DCJSEO”.
Având în vedere recivida tânărului s-a dispus şi prelevarea de la inculpatul Dună David Samuel de probe biologice care vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.