Incapacitatea de a dormi noaptea – Unul dintre cele mai frustrante lucruri în viață!

0
0



Somnul este foarte important pentru orice om. Dacă nu dormi suficient simți că nu te poți concentra, că nu ai suficientă energie, că totul este în ceață. Este atât de ușor să fii irascibil și neatent dacă nu ai dormit suficient.

Mulți oameni nu reușesc să doarmă suficient noaptea și de aceea a doua zi sunt foarte obosiți. Stresul contribuie și el la înrăutățirea stării generale a organismului și astfel ei devin mai sensibili la boli și afecțiuni. O noapte de nesomn are consecințe asupra capacității de concentrare și de muncă a doua zi, de aceea este important să se îmbunătățească condițiile de somn.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi suficient câteva nopți la rând? În primul rând crește nivelul de cortizol din organism ceea ce determină corpul tău să acumuleze mai multă grăsime în jurul taliei. Deci să nu te miri că în scurt timp vei avea câteva kg în plus sau colăcei în jurul abdomenului. Când ești obosit practic nu mai faci nimic așa cum ți-ai dori. Oricât te-ai strădui, lipsa de somn scade capacitatea de concentrare și memoria. Oamenii care sunt obosiți au un risc mare de a face accidente de circulație. Oboseala este motivul pentru care au loc numeroase accidente în fiecare an.

Insomnia este o stare percepută de oameni ca o tensiune nervoasă. Cei care suferă de insomnie au o stare generală proastă, de agitație, irascibilitate, anxietate, nerăbdare și multă frustrare. Medicii consideră că insomnia afectează sistemul imunitar al organismului, îi produc anumite disfuncționalități, în plus, poate afecta și metabolismul și funcțiile mintale, de învățare. Insomnia produce emoții și gânduri negative, afectează echilibrul emoțional și psihologic al oamenilor.

Insomnia are riscuri grave pentru sănătate. Creierul lipsit de somn este afectat, astfel apar stări de depresie și anxietate. Reacțiile emoționale sunt mai excesive la oamenii care nu dorm suficient sau care suferă de insomnie. Din cauza oboselii oamenii nu mai reacționează în mod normal, au comportamente absurde din punct de vedere emoțional. Somnul este important pentru creier, pentru sănătatea mintală a oamenilor.

Numeroase studii au arătat că bolile mintale sunt asociate cu tulburările de somn. Concluzia este că somnul este foarte important pentru sănătatea fizică și psihică. Dacă orele de somn nu sunt respectate, dacă oamenii nu dorm suficient, vor acumula oboseală, vor suferi de probleme cognitive și emoționale pentru că vor avea creierul obosit. Capacitatea de a ne odihni este un lucru necesar și chiar vital pentru sănătate. Foarte important este să găsim modalități de a ne odihni suficient, de a avea un somn mai odihnitor și mai sănătos.

Suferi de tulburări de somn? Există un remediu bun contra insomniei și problemelor de somn: Ulei-CBD.ro. Acest produs are multe beneficii pentru organism, reduce inflamațiile, calmează durerea, spasmele, îmbunătățește starea de dispoziție, ajută în tratamentul depresiei, autismului, anxietății, cancerului. Se recomandă o doză mică, 1-2 picături pe zi, nu are efecte secundare, nu este un drog. Uleiul CBD este un produs natural care îmbunătățește starea fizică și psihică, crește calitatea somnului.

Dacă dormi mai bine vei avea un sistem imunitar mai puternic, iar în plus te vei simți mai plin de energie și mai echilibrat emoțional. Atunci când dormi cu adevărat, când somnul tău este profund, liniștit, sănătos, corpul se reface, conștiința este redusă, mușchii voluntari sunt în repaus, doar mușchii involuntari își fac treaba în continuare, deci continui să respiri iar inima continuă să bată.

Fiecare noapte de somn este importantă. Sunt patru cicluri de somn, non-REM și REM. Inițial, somnul este de 1,5 ore – acesta este primul ciclu de somn. Urmează trei cicluri de somn, fiecare de aproximativ 2 ore, deci aveam nevoie de minim 7-8 ore de somn pe noapte. În timpul somnului sistemul imunitar se reface, iar organismul „își încarcă bateriile”.

Pentru o bună funcționare a sistemului nervos aveam nevoie de somn, de suplimente de vitamine B, calciu și magneziu. Acești nutrienți sunt vitali pentru menținerea sănătății sistemului nervos dar și pentru funcționarea normală a sistemului muscular. Pentru somn este indicată o cană de lapte cald cu miere seara la culcare. Ceaiurile din plante medicinale ajută și ele în tratamentul insomniei. De exemplu ceaiul sau infuzia din frunze de mentă, flori de tei și mușețel induc senzația de somn. Pentru relaxare este melatonina care are și efect anti-age. Melatonina reglează ceasul biologic și îmbunătățește calitatea somnului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.