Samsar de maşini trimis în judecată

0

Miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Au dispus trimiterea în judecată a piteșteanului Vasile R. de 59 de ani, din Pitești suspectat că vreme de aproximativ 5 ani s-a ocupat cu vânzarea și cumpărarea de mașini fără să declare veniturile impozabile.
„Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2011 – noiembrie 2016, un bărbat de 56 de ani, din Pitești, ar fi vândut mai multe autoturisme second-hand, obținând venituri impozabile, pe care nu le-a declarat la organele fiscale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile.
Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 80.000 de lei, reprezentand impozit pe venit și TVA de plată. Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor deținute de cel în cauză. n
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată” a transmis IPJ Argeş.