”Resursele sunt epuizate, fac un pas înapoi!”

2
0
  • Înotătorul Robert Glință și-a anunțat retragerea din activitate

Piteșteanul Robert Glință a anunțat marți că se retrage din înotul profesionist la numai 25 de ani. Decizia luată de Glință a venit la o lună după Campionatele Mondiale din bazin scurt de la Melbourne, unde piteșteanul a fost chinuit de o accidentare care l-a determinat să abandoneze competiția.
Unul dintre cei mai valoroși înotători români din toate timpurile a făcut anunțul pe contul său de Instagram. Vestea a luat prin surprindere conducerea Federației Române de Natație, dar pe reprezentanții autorităților locale

Glință: ”E timpul să am grijă de propria sănătate!”

”A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul care sunt astăzi.
Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.
Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.
Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.
Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.
Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar un om. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Glință pe Instagram.
La Campionatelele Europenele și Mondiale de natație, piteșteanul a câștigat 8 medalii, dintre care 1 de aur, 3 de argint și 4 de bronz. Cea mai importantă realizare din cariera lui Glință este medalia de aur la 100m spate, câștigată în 2021 la Budapesta, la Campionatele Europene în bazin olimpic.

Camelia Potec: ”Mulțumim, Robert!”

Federația Română de Natație i-a mulțumit sportivului piteștean pentru rezultatele din întreaga carieră: ”Robert Glință (25 de ani), unul dintre cei mai buni înotători români din toate timpurile, a decis azi să își încheie cariera de sportiv profesionist. Un caracter deosebit, un luptător neobosit, un exemplu pentru multe generații, Robert a impresionat la fiecare cursă. Indiferent că a concurat la Campionatele Naționale, Campionate Europene, Campionate Mondiale sau Jocurile Olimpice, Robert Glință a dat tot ceea ce a avut mai bun și și-a dorit mereu să fie cel mai bun. Și nu de puține ori i-a reușit. Palmaresul său vorbește de la sine, iar acum, la finalul acestui drum, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern îi mulțumește pentru toate eforturile, emoțiile și succesele din anii petrecuți în înalta performanță și îi dorește mult succes în tot ceea ce și-a propus în viitor! Mulțumim, Robert!” a fost mesajul transmis de forul condus de Camelia Potec.

Cristian Gentea: ”Ne-a făcut mândri!”

Și primarul Cristian Gentea l-a felicitat pe Glință pentru rezultatele din întreaga carieră: ”Regret că nu-l vom putea susține pe campionul Robert Glință și în alte competiții, însă îl felicit pentru palmaresul său excepțional! Ne-a făcut mândri de fiecare dată! A dat maximum în fiecare cursă, ne-a ținut cu sufletul la gură în fața micilor ecrane, iar peste tot în lume s-a auzit de Glință, Pitești și România! Este Cetățeanul de onoare al orașului nostru și pentru toate rezultatele îi mulțumim! Suntem convinși că experiența sa sportivă îi va aduce provocări noi în viața profesională!” a fost mesajul edilului piteștean.  M.D.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.