S-au încheiat dezbaterile pentru buget, urmează votul!

0
0

La Mioveni s-au desfășurat în ultimele zile mai multe dezbateri publice pe tema bugetului local, iar acum acesta urmează să fie votat în ședință de Consiliu Local. 
Ultimele două dezbateri pe tema Bugetului orașului Mioveni au fost organizate cu locuitorii din Racoviţa și cu cei din Clucereasa. Reprezentanții cetățenilor din cele două sate precum și un număr important de locuitori au analizat bugetul și au discutat despre proiectele de investiții cu reprezentanții primăriei Mioveni și consilierii locali prezenți. Pentru acest an, se are în vedere, în primul rând, continuarea proiectelor aflate în curs de derulare, accesarea de fonduri nerambursabile, continuarea investițiilor, finanțarea serviciilor publice, sistemului de sănătate, a educației, culturii și sportului.

La Clucereasa, principalele propuneri transmise de cetățeni au vizat modernizarea străzilor noi apărute, a transportului local, a stadionului din zonă, precum și gasirea unor soluții pentru deseurile aruncate necontrolat. La Făget, propunerile transmise de cetățeni au vizat alimentarea cu gaze a zonei (care se află în desfășurare), necesitatea existenței unei stații de pompare pentru rezolvarea presiunii apei, extinderea sistemului de supraveghere video.

La Colibași, unde reprezentanții zonali și o parte din locuitori au analizat bugetul și au discutat despre proiectele de investiții, despre accesarea de fonduri nerambursabile, despre extinderea sistemului de supraveghere video, despre construirea unei capele, precum și despre dezvoltarea infrastructurii la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni pentru proiectul pilot de educație și formare profesională – Școala Duală ACAROM.

Bugetul consolidat al orașului Mioveni pentru 2023 este de aproximativ 42,5 milioane euro și cuprinde o listă de investiții și proiecte de dezvoltare care însumează 117 obiective, 55 dintre acestea fiind lucrări și proiecte noi. Proiectul de buget va fi supus votului de aprobare al Consiliului Local în şedinţa programată pentru joi, 26 ianuarie, de la ora 17.00, la Primăria Mioveni. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.