Campionatele Mondiale de Natație, mutate în 2022!

0



După amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021, încă o mare întrecere a fost devansată. Este vorba de Campionatele Mondiale de Natație, competiție la care urmai să participe cei mai buni sportivi de pe mapamond.


Anunțul a fost făcut de forul mondial prin intermediul unui comunica de presă remis federațiilor de resort: ”La capătul unor consultări cu primăria orașului Fukuoka, Federația Japoneză de Natație, organizatori, sportivi, antrenori, comitetele tehnice, partenerii media și sponsori, FINA a anunțat că întrecerile Campionatelor Mondiale de Natație au fost mutate pentru anul 2022. Amânate inițial pentru vara lui 2021, întrecerile vor avea loc în perioada 13-29 mai 2022. Totodată, Campionatele Mondiale de Natație Masters vor avea loc tot în Japonia, în insula Kyushu, în perioada 31 mai – 9 iunie”.
Piteșteanul Glință, printre participanți
La această competiție, România ar fi urmat să fie reprezentată și de Robert Glință, cel mai valoros înotător al țării noastre. Sportivul piteștean este primul român care a obținut biletele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo care ar fi trebuit să aibă loc în vara acestui an în Japonia, dar care din cauza pandemiei de Coronavirus au fost amânate pentru 2021. Anul trecut, Robert a câștigat medalia de brony în proba de 100 m spate în cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow. Glință a fost depășit de rusul Kliment Kolesnicov, deținătorul recordului mondial de juniori și recordului european pe această probă și de germanul Christian Diner.
Multiplu medaliat la doar 22 de ani
Robert Glință are în palmares patru medalii internaționale. În 2015, a devenit campion mondial de juniori în proba de 100m spate și a fost deținătorul recordului mondial de juniori în aceeași probă. La seniori, are două medalii de bronz la Campionatele Europene în bazin scurt, ambele în proba de 100 m spate, cucerite in 2017 (Copenhaga) și 2019 (Glasgow). În bazin lung, înotătorul este vicecampion european, după argintul cucerit în 2018, la Glasgow, în proba de 50m spate. Robert Glință va bifa la Tokyo cea de-a doua sa participare la Jocurile Olimpice.  La ediția din 2019, de la Rio de Janeiro, pe când avea doar 19 ani, piteșteanul a produs supriza de a se califica în finala probei de 100m spate, pe care a încheiat-o pe locul al 8-lea. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.