Profesor amenințat cu moartea de un elev!

1
0

Un elev în clasa a XII-a de la Liceu Tehnologic Mărcineni, a ajuns în arest după ce și-a amenințat profesorul de matematică cu moartea. Tânărul a fost eliberat vineri şi va fi cercetat în stare de libertate. Cadrele didactice din liceu spun că elevul este unul cu probleme, venit în clasa a VI- a la Liceul Tehnologic Mărăcineni care a avut de-a lungul anului consiliere psihologică. Acesta a făcut înot de performanţă şi este foarte bine dezvoltat. M.S.

Incidentul cu profesorul de matematică a avut loc miercuri. „A venit după mine la oră, după ce am făcut și prezența. Altă dată l-am primit, dar de data asta nu l-am mai primit. A ieșit, după care a reintrat să își ia o geacă, să-și lase ceva. L-am scos din nou afară,  a ieșit, iar… M-am dus după director, am considerat că este singura soluție. A discutat și cu doamna director, am fost înjurați, făcuți în fel și chip, de către respectivul elev. După, eu am intrat la oră, el a rămas cu doamna director la care, tot așa, a ridicat glasul. S-a adresat cum s-a adresat către dumneaei…A intrat la oră, m-a înjurat pe mine din nou și am fost amenințat cu moartea. Prima pare nu cred că o pot reproduce, înjurătura, iar apoi <Dacă vii la școală nu mai trăiești>.  El cred că a mai avut probleme ( n.r. cu alți elevi)”, a declarat vineri Bogdan Dumitru.

Profesorul se simte amenințat în continuare după ce elevul a fost eliberat. ” Nu știu în ce măsură autorităților ne pot apăra. Așteptă să se întâmple ceva. Din punctul meu de vedere este o amenințare”, a mai spus profesorul de matematică Bogdan Dumitru.  Dascălul a precizat că urmează să aibă oră miercuri la clasa din care face parte elevul şi că el o să se comporte normal în timpul ore, rămâne de văzut ce atitudine va adopta elevul.

În ziua de 02 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, și au reținut un tânăr de 18 ani, din Mărăcineni.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul zilei de 01 februarie a.c., tânărul, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ, al cărui elev este, ar fi adresat cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență unui cadru didactic.

După administrarea probatoriului, în ziua de 02 februarie a.c., tânărul de 18 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş despre acest caz. Ieri, elevul a fost eliberat şi va fi cercetat în stare de libertate, după ce procurorul de caz a considerat că băiatul  nu reprezintă o ameninţare.

Cadrele didactice sunt de altă părere. Profesorii zic că băiatul are un comportament deplasat şi că din nefericire, nu pot acţiona împotriva lui în vreun fel. Acesta nu mai poate fi exmatriculat, singura soluţie fiind scăderea notei la purtare sau transferul la alt liceul. Psihologul Liceului Mărăcineni, Nicoleta Stan îl caracteriează pe tânăr ca fiind „o persoană cu intoleranță la frustare”.

1 COMENTARIU

  1. Asta e !
    Si poetul Mircea Dinescu chiulea de la ore’n liceu, preferand sa bea bere si sa scrie poezii.
    Stiindu-l … „cu probleme” , bietul prof de mate tre’a sa salte macar o clasa mai sus decat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.