Spărgător de case reţinut

0



De mai bine de trei luni, un spărgător de case le dă bătăi de cap poliţiştilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești. Acesta a spart mai multe case din Poienarii de Muscel furând unelte electrice în valoare de 5.500 lei. Bărbatul a fost reţinut.


Poliţiştii au strâns indicii şi au ajuns la Cristinel S. de 52 ani, din Poienarii de Muscel, un client vechi al oamenilor legii. După ce au fost siguri că este cel căutat au obţinut mandat de percheziţie astfel că, însoţiţi de jandarmi au descins acasă la suspect.
„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2019 – aprilie 2020, cel în cauză ar fi pătruns, prin efracție, în mai multe locuințe de pe raza localității de domiciliu, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 5.500 de lei. Pentru administrarea probatoriului, în cursul dimineții de ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, cu sprijinul unei echipe de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș, au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Poienarii de Muscel. În urma perchezițiilor, prejudiciul a fost recuperat în mare parte.În ziua de 6 mai a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” precizează IPJ Argeş într-un comunicat dee presă trimis redacţiei noastre.
Un client vechi al închisorii
Ieri Cristinel S. a fost dus la Judecătoria Câmpulung cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a decis să rămână în arest. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În baza art. 202 al.1 şi 3 C.p.p., art.226 al.1 C.p.p. rap. la art. 223 al.2 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului S. CRISTINEL, pe o durată de 30 de zile, de la 7 mai 2020, orele 15,30 , la 5 iunie 2020, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat privind dispunerea măsurii arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar faţă de acesta. În baza art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta procedură rămân în sarcina acestuia”, se precizează în sentinţă. Magistraţii au ţinut cont de faptul că bărbatul este recidivist având până în prezent nenumărate condamnări, toate pentru furt. În ultimii ani el a stat mai mult la închisoare decât acasă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.