Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi reîntărită!

0
0

Oficialii Nissan au dezvăluit ieri că planurile Alianței includ preluarea de la Renault a 15% din divizia Ampere precum și devoltarea de produse comune pe piața din Europa. 
Oficialii companiei japoneze au dat publicității câteva informații importante. Astfel, „în urma aprobării de către consiliile de administrație ale grupului Renault și Nissan Motor Co., Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi anunță noi inițiative pentru a duce parteneriatul lor către nivelul următor” informează economica.net. Conform Nissan, intenția companiei este de a cumpăra până la 15% din acțiunile Ampere, entitatea pentru vehicule electrice și software a grupului Renault din Europa, „cu scopul de a deveni un investitor strategic. Prin această investiție, Nissan ar spori și accelera noi oportunități de afaceri pentru Nissan în Europa”. În același timp, și Mitsubishi Motors ia în considerare o investiție în Ampere. Mai mult, un detaliu important care implică uzinele Renault din România este dorința Nissan și Mitsubishi Motors de a deveni clienți ai proiectului Horse al grupului Renault, o inițiativă menită să asigure o acoperire suplimentară a pieței pentru tehnologiile sale cu motor cu combustie internă (ICE) și sistemele de propulsie hibride. Aceste inițiative ar completa domeniile de colaborare tehnologică în curs, cum ar fi bateriile cu stare solidă (ASSB), vehiculele definite de software (SDV), sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) și conducerea autonomă.
„Cele două companii intenționează să încheie un nou acord de Alianță (până la 31 martie 2023) și să înlocuiască acordurile actuale care guvernează Alianța (adică înțelegerile încheiate pe12 martie 2019). Acest nou acord de Alianță ar urma să fie pus în aplicare pentru o perioadă inițială de 15 ani”, notează oficialii Nissan. Acest nou acord implică faptul că Nissan și Renault vor păstra o participație încrucișată de 15% dintre acțiunile partenerului. În plus, grupul francez va transfera 28,4% dintre acțiunile deținute acum la Nissan într-un trust francez. Grupul Renault va lansa pe piața vehiculelor comerciale ușoare așa-numitul FlexEVan ca prim vehicul definit de software în 2026. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.