Premierul Orban la Dacia!

0
  • Primul ministru a văzut ieri pe viu cum se lucrează la Mioveni după noile reguli de distanţare socială
  • Şeful Guvernului a oferit declaraţii doar la plecare, iar vizita în fabrici şi pe bandă a fost ferită de ochii presei



La trei zile după ce a început activitatea la Dacia, muncitorii uzinei argeşene au fost vizitaţi de premierul Ludovic Orban, care a vrut să vadă condiţiile în care aceştia muncesc, dar şi să-i încurajeze pentru că la Mioveni, a început lucrul cea mai mare platformă industrială din România.


Vizita de ieri a fost legată cu o alta la Craiova, la Ford, acolo unde premierul a şi întârziat puţin, dându-şi programul zilei peste cap, deoarece la 17.00 ar fi trebuit să participe şi la şedinţa de Guvern de la Bucureşti. Orban a fost întâmpinat de la Uzina Dacia de directorul general Christophe Dridi şi de ceilalţi directori de departamente din cadrul fabricii, dar şi de conducerea partidului său şi de prefectul judeţului. Imediat după coborârea din Dusterul cu care a făcut deplasarea în teritoriu, Ludovic Orban a dat mâna cu cei din conducerea Dacia, în timp ce, cu reprezentanţii partidului şi autorităţile, după ce omenii săi de securitate l-au făcut atent, a bătut „kuba”, cu braţul, aşa cum se obişnuieşte mai nou să se salute oamenii, când se întâlnesc, din cauza pandemiei de coronavirus. Toţi cei prezenţi au purtat măşti, unii chiar şi mănuşi, iar în timp ce urca scările pavilionului central, premierul a spus presei că se va spăla pe mâini imediat ce intră în intreprindere.
Presa nu a avut acces la discuţiile pe care premierul lea purtat cu conducerea Uzinei în holul pavilionului central, imediat după ce acesta a pătruns înauntru uşile închizându-se. S-a stat însă aproximativ 20 de minute, discutându-se despre modalitatea în care angajaţii Dacia s-au întors la muncă, cum decurge procesul producţiei la scurt timp de la reluarea ei, explicându-i-se totodată primului ministru ce măsuri de siguranţă şi protecţie s-au luat pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19. După acest moment, Orban a intrat în fabricile de platformă însoţit de directorul general Dridri şi ceilalţi directori şi şefi de secţie, mergându-se la cele două fabrici Mecanică şi Şasiuri şi de Autovehicule, unde se lucrează acum în ritm normal, dar cu respectarea normelor de protecţie. Vizita premierului la Uzina Dacia era prevăzută pentru două ore, iar la final Orban a acordat declaraţii presei. Aceasta a fost a doua vizită a actualului prim-ministru la Uzină, la prima, acesta plantând chiar şi un pom, în poieniţa de lângă pavilionul central.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.